U bezoekt momenteel de website van Philips lighting. Er is een gelokaliseerde versie voor u beschikbaar.
Suggesties

  De juiste verlichting
  op elk moment

  PerfectPlay
  Harderwijk Nederland


  MHC De Mezen kiest voor energiebesparing met instelbare PerfectPlay veldverlichting
  MHC de Mezen stapt over op Philips LED

  Met
  PerfectPlay

  hebben wij altijd precies voldoende licht op het veld. Nooit teveel. Die flexibiliteit levert ons een enorme energiebesparing op.”

   

  - Marcel Nieuwenhuizen, voorzitter hockeyclub MHC De Mezen

  PerfectPlay van Philips Lighting

  De uitdaging van de klant

   

  Sportverenigingen zijn steeds vaker zelf verantwoordelijk voor een goede balans in het huishoudboekje. Duurzame, kostenbesparende oplossingen nemen hierin een belangrijke plaats in. Met zijn 700 spelende leden en nog veel meer supporters is ook hockeyclub MHC De Mezen zich hiervan bewust. De vereniging was daarom op zoek naar een verlichtingssysteem waarmee op energie- en onderhoudsuitgaven kon worden bespaard. PerfectPlay bleek daarvoor de juiste oplossing. Het systeem biedt volop mogelijkheden om voorop te blijven lopen in duurzaamheid, nu en in de toekomst.

  PerfectPlay bedieningspaneel

  Precies goed verlicht

   

  Hockeyclub MHC De Mezen zit midden in een transitieperiode. Velden zijn inmiddels uitgerust met PerfectPlay-verlichting. Dit systeem maakt het mogelijk om de LED-verlichting op diverse standen te schakelen, direct, dus zonder opwarmtijd. Over de resultaten is de Harderwijkse sportvereniging zeer te spreken.

   

  “Wij kunnen op onze velden nu per veldhelft zelf bepalen óf, en hoeveel verlichting we willen, en wanneer”, zegt voorzitter Marcel Nieuwenhuizen. “We kunnen kiezen voor een wedstrijdvermogen, en we besparen extra op energie door bij trainingen de verlichting op zeventig procent te schakelen. Bij andere veldactiviteiten, bijvoorbeeld opruimen, is tien procent genoeg. Dat biedt voldoende licht en we realiseren ook nog eens een enorme energiebesparing.“

   

  De vereniging ziet door PerfectPlay ook de onderhoudskosten verder teruglopen. “Is er ergens een defect, dan ziet onze installateur dat op afstand, door in te loggen in ons verlichtingssysteem. Hij weet dan meteen precies waar hij moet zoeken. Dat scheelt in de werkzaamheden die we moeten laten uitvoeren, en dus ook in de kosten!”

  5 voordelen van sportveldverlichting

  Gerelateerde projecten