U bezoekt momenteel de website van Philips lighting. Er is een gelokaliseerde versie voor u beschikbaar.
Suggesties

  Verlichting laat

  nieuw hart van Emmen stralen

  Vernieuwde centrumverlichting
  in Emmen

   

  Ontdek hoe de lichtconcepten van Philips het compleet vernieuwde stadshart van Emmen tot een belevenisvolle ontmoetingsplek maken.

  Centrum Emmen

  Het is een ongekende
  Metamorfose

  Wat eerst niet meer was dan een enorme parkeerplaats, is nu een sfeervol, parkachtig plein waar van alles gebeurt en te zien is.”

   

  - Jan van der Tuin, Adviseur Gemeente Emmen

  Centrum Emmen

  Centrumvernieuwing Emmen

   

  "Mede door de innovatieve openbare verlichting is de verblijfskwaliteit enorm toegenomen." Dat zegt Jan van der Tuin. Hij was als adviseur van de gemeente Emmen verantwoordelijk voor de openbare verlichting van het centrumplan. Volgens hem maken de vele uiteenlopende lichtconcepten van Philips het compleet vernieuwde stadshart tot een echte belevenisvolle ontmoetingsplek, die bovendien een flinke impuls geeft aan de economie van de stad.

  Centrum Emmen

  Onbegrensde verlichtingsmogelijkheden

   

  Die levendigheid wordt zeker ook teweeggebracht door de openbare verlichting, die in talrijke verschijningsvormen aanwezig is. Zo worden de bomen aangelicht door grondspots die, afhankelijk van de seizoenen, hun lichtbundel en kleurtemperatuur aanpassen. Ter weerszijden van tientallen verlichte fonteinen staan twee hoge lichtmasten met elk 7 stuks Philips Decoflood LED-armaturen, die een gebied ter grootte van 5.000 m2 voorzien van een mooi egaal lichtbeeld. Stijlvolle CitySphere LED-armaturen zorgen voor een sfeervolle verlichting van de looproutes. Alle lichtbronnen in het centrum van Emmen worden op afstand aangestuurd door het Philips CityTouch lichtmanagementsysteem. Met op maat samengestelde dimprofielen per groep lichtpunten, kan de lichtintensiteit worden afgestemd op de gebruiksintensiteit van die ruimte op dat tijdstip. Voor weekends en werkdagen, en voor seizoenen en evenementen zijn verschillende dimprofielen ingesteld. De mogelijkheden zijn vrijwel onbegrensd.

  Flexibiliteit met verlichting

  Het historische Marktplein werd ook opnieuw ingericht én vergroend. Maar zodanig dat er alle ruimte is voor de wekelijkse markt en voor andere evenementen, zegt Van der Tuin. Om die flexibiliteit te bereiken werd het Philips FreeStreet verlichtingssysteem toegepast. Tussen een raster van 29 bronskleurige spanmasten hangen kabels waarin LED-armaturen zijn verwerkt, 11 meter hoog boven het Marktplein. Juist doordat ze boven en tussen de boomtakken hangen, vallen ze vrijwel niet op. "Ook hier kunnen we de lichtbronnen op afstand bedienen om met verlichting snel in te spelen op evenementen."

  Dynamisch tunnelkunstwerk
   

  De nieuwe Hondsrugtunnel onder het Raadhuisplein verbindt beide stadsdelen met elkaar. “Dankzij het dynamische lichtkunstwerk in de tunnel rijd je eigenlijk elke keer weer door een andere tunnel", zegt Van der Tuin. "Dat komt doordat het kunstwerk met behulp van DMX-techniek continu andere kleuren aanneemt. Ook hier heeft Philips achter de schermen een knap staaltje werk geleverd."

   

  Economisch effect
   

  Uit onafhankelijk onderzoek blijkt dat het economisch effect van de centrumvernieuwing na realisatie circa 820 extra structurele manjaren arbeid oplevert en een toename van de bestedingen met circa € 92 miljoen per jaar. Van der Tuin: "Mede door de innovatieve openbare verlichting is de verblijfskwaliteit enorm toegenomen. Onze inwoners zijn trots op hun stad.”

  Lees meer over onze verlichting voor parken en pleinen.

  FreeStreet

  FreeStreet

  FreeStreet - bevat een uniek systeemontwerp in combinatie met een minimalistisch design voor een maximaal lichtkwaliteit

   

  Bekijk product

  Vernieuwde
  centrumverlichting

  Gerelateerde projecten