U bezoekt momenteel de website van Philips lighting. Er is een gelokaliseerde versie voor u beschikbaar.
Suggesties

  Maanlicht op de 
  savanne

  De verlichte savanne, Hilvarenbeek

   

  Safaripark Beekse Bergen bootst met speciale LED verlichting de nachtelijke Afrikaanse savanne na, en toont wilde dieren in hun meest natuurlijke habitat.

  Maanlicht op de savanne

  Op de Afrikaanse savanne is het nooit echt donker.  

  Met LED-verlichting bootsen we de zonsondergang, de nachtelijke maan en de zonsopkomst na. De dieren op het resort blijven actief, en zijn nu ook ’s nachts door onze bezoekers te bewonderen.”

   

  - Dirk Lips, directeur Safari resort Beekse Bergen

  Beekse bergen kiest voor Philips LED

  De uitdaging van de klant

   

  In 1968 maakten bezoekers van Safaripark Beekse Bergen voor het eerst kennis met het safariconcept, waarbij zij vanuit hun auto wilde leeuwen konden bespieden. Nu, 50 jaar later, is het park wereldberoemd en brengt het mensen in contact met, in gevangenschap geboren, Afrikaanse wilde dieren. Die hebben op de savanne van de Beekse Bergen hun meest natuurlijke habitat gevonden.

   

  De Beekse Bergen zocht een manier om de dieren ook ’s nachts een natuurlijke woonomging te bieden. De savanne nacht is namelijk heel anders dan de nacht hier. In Afrika is hij maanverlicht door een heldere, wolkeloze sterrenhemel. Als gevolg hiervan zijn dieren hier ’s nachts ook actief.

  beekse bergen over op LED verlichting

  Observeren in de nacht

   

  Vanaf 2018 kunnen mensen op het nieuwe vakantieresort van Beekse Bergen vanuit hun eigen lodge de dieren bewonderen. Overdag bij daglicht, maar dankzij uitgekiende LED-verlichting nu ook ’s nachts. Op vier verschillende savannegebieden zijn hiertoe in bestaande bomen 120 op maat gemaakte LED-armaturen opgehangen, die de cyclus van het nachtelijke maan- en sterrenlicht op de Afrikaanse savanne nabootsen. Onwillekeurig maar onmiskenbaar worden de dieren hierdoor op hun gemak gesteld, waardoor ze zich goed laten observeren. Daarnaast zijn op houten palen nog zo’n honderd, meer reguliere CitySwan-armaturen aangebracht.

   

  “Met ons nieuwe resort én de nieuwe verlichting kunnen we bezoekers pas echt een meerdaags ‘verblijf in Afrika’ bieden”, zegt directeur en eigenaar Dirk Lips van leisure onderneming Libéma, waaronder ook Safaripark Beekse Bergen valt. “We kunnen een zonsondergang nabootsen, de heldere maanverlichte nacht en weer de zonsopgang. Je kunt de dieren nu dus ook tijdens hun natuurlijke nachtelijke activiteiten goed observeren. Je beleeft de natuur zoals hij is. Dat is een heus voorrecht.”

  Wilde dieren nu ook 's nachts bespieden

  Het Team

  Jos Soares

  Account Manager

  Libéma

  Klant

  Arjen van der Cruijsen

  Lichtontwerp

  Gerelateerde projecten