U bezoekt momenteel de website van Philips lighting. Er is een gelokaliseerde versie voor u beschikbaar.
Suggesties

  Meesterwerken in
  nieuw licht

  Rijksmuseum,
  Amsterdam, Nederland


  De bijna driekwart miljoen LED's van Philips in het Rijksmuseum ondersteunen de kunstbeleving van bezoekers en het behoud van kunstwerken.
  Rijksmuseumbezoekers delen hun ervaringen wat betreft de nieuwe verlichting

  De keuze
  voor

  LED-verlichting hangt samen met de zeer hoge lichtkwaliteit: de kleurweergave van deze generatie verlichting benadert bijna het daglicht, waarin de kunstwerken tot stand zijn gekomen. Daarnaast geeft LED-verlichting de contrasten en het reliëf in een kunstwerk bijzonder scherp weer."

   

  - Tim Zeedijk, Hoofd Tentoonstellingen van het Rijksmuseum.

  Rijksmuseum, Amsterdam, Nederland
  Rijksmuseum, Amsterdam, Nederland

  De wens van de klant

   

  Het Rijksmuseum in Amsterdam heeft een verbouwing van bijna 10 jaar achter de rug. Belangrijk onderdeel van de monumentale en innovatieve renovatie was de verlichting. Tachtig zalen met achtduizend kunstwerken vroegen om maatwerk met een hoofdletter 'M'.

  Rijksmuseum, Amsterdam, Nederland

  De juiste verlichting 

   

  De collectie van het Rijksmuseum beslaat kunstwerken die teruggaan tot de Middeleeuwen. Terwille van de kunstbeleving - bijvoorbeeld weergave van kleuren, contrasten en reliëf - vragen die stuk voor stuk om uitgekiende belichting. Philips tekende voor deze bijzonder uitdagende verlichtingsoplossing, die bijna driekwart miljoen LED's behelst. Daartoe behoren 3.800 LED-spots, meer dan 1.8 kilometer LED-verlichting voor de plafonds en een geavanceerd LED-lichtbedieningssysteem dat door de museummedewerkers bediend kan worden via een draagbare applicatie.

   

  Naast het verlichten van kunst is ook in vele andere delen van het museum LED toegepast. Zo worden alle souvenirs in de winkel in de spotlights gezet en wordt het gebouw van buiten aangelicht. Ook zijn in een aantal hallen enorme kroonluchters te vinden waarin LED-verlichting is geïntegreerd. Van de gigantische Nachtwacht tot het poppenhuis van Petronella Oortmans: Philips werpt nieuw licht op het Rijksmuseum.

  Gerelateerde cases