U bezoekt momenteel de website van Philips lighting. Er is een gelokaliseerde versie voor u beschikbaar.
Suggesties

  Een beetje reuring brengen

  op een tentoonstelling

  Mimosa - Bewegende bloemen,
  Milaan, Italië


  Ontdek hoe LED-tentoonstellingsverlichting de show stal op de meubelbeurs van Milaan.
  De bewegende Mimosa-sculptuur in Milaan

  Tijdens de meubelbeurs
  in Milaan 

  dit voorjaar was één object in Superstudio Piu in via Tortona voortdurend omringd door bezoekers. Dit was de Mimosa-installatie, die door de in Londen gevestigde Jason Bruges Studio was ontworpen om de mogelijkheden van Lumiblade OLED's (organische LED's) te demonstreren.”

   

  - Jason Bruges Studio voor Philips Lumiblade

  De Mimosa-installatie demonstreerde de mogelijkheden van Lumiblade Organische LED's van Philips
  Een doorkijkdisplay van de mogelijkheden van OLED's

  De uitdaging van de klant


  De meubelbeurs van Milaan is een belangrijk evenement voor iedereen die geïnteresseerd is in interieurontwerp. De beurs van 2010 bood Philips een unieke kans om een nieuw product te demonstreren, Lumiblade OLED's. De in Londen gevestigde Jason Bruges-studio gebruikte de technologie om een in het oog springend tentoonstellingsobject te maken.
  De Mimosa-display van bewegende bloemen op de meubelbeurs van Milaan was verlicht met Lumiblade OLED's

  De juiste verlichting

   

  De studio kwam al snel met een inspirerend idee voor de tentoonstelling. De slanke Lumiblade OLED's werden gebruikt om een display te creëren dat deed denken aan een veld met bloemen. De 400 OLED's waren gerangschikt als bloembladen die konden bewegen en van kleur konden veranderen. Wanneer de display in rust was, vormden ze een plat, stralend oppervlak. Maar wanneer een bezoeker zijn hand boven het display bewoog, reageerden de OLED's. De bloembladen werden gedimd en sloten zich, ongeveer zoals een mimosaplant.

   

  Bruges was enthousiast over de eigenschappen van OLED's en wilde er graag iets speels mee doen. "Wat je als ontwerper het eerst opvalt", zei hij, "is dat ze heel dun zijn. Het zijn in feite heel mooie, dunne en simpele lichtgevende systemen. En je kunt ze ook op detailniveau regelen: er zijn 255 helderheidsniveaus en het spiegelende oppervlak straalt een intens wit licht uit dat warm of koud kan zijn."

   

  Behalve door hun lichtveranderende eigenschappen waren de OLED's ook heel bruikbaar door de lichte constructie. Dit betekende dat de OLED's gemakkelijk bewogen konden worden, zodat Bruges een installatie kon maken die van vorm kon veranderen.

   

  Het Mimosa-display viel erg in de smaak bij iedereen en werd voortdurend omringd door bezoekers. Philips is inmiddels benaderd door verschillende organisaties die het object ook graag tentoon willen stellen.

  Lumiblade OLED's

  Lumiblade OLED's

  Geef vorm aan uw wereld met licht. Flexibele LED-oppervlakken waarmee u kunt creëren en verlichten.

  Bekijk product

  Bezoekers boeien
  met OLED-licht
     

  Het team

  Philips Lumiblade

  De klant

  Naar de website

  Jason Bruges Studio

  Verlichtingsontwerp

  Naar de website

  Superstudio Più

  Expositie

  Naar de website

  Lumiblade Creative Lab

  Exposeert op dit moment beeldhouwkunst

  Naar de website

  Gerelateerde cases