U bezoekt momenteel de website van Philips lighting. Er is een gelokaliseerde versie voor u beschikbaar.
Suggesties

  Applauswaardige
  ambiance

  Concertzaal,
  Bad Salzuflen, Duitsland

     

  Ontdek hoe licht een concerthal uit 1960 een nieuw leven geeft.
  Philips-plafondverlichting verlicht de concertzaal en creëert verbluffend fraaie visuele effecten

  De renovatie van de 
  concertzaal 

  en de overstap op LED's bewijst dat gebouwen die op de monumentenlijst staan op een economische manier aangepast kunnen worden zodat ze voldoen aan hedendaagse eisen."

   

  - Rolf Oberweis, Wethouder en Hoofd Openbare werken, Gemeentebestuur Bad Salzuflen

  Kunstwerken zien er op hun best uit met Philips-entertainmentverlichting
  Kroonluchter in concertzaal, Duitsland, met Philips-lampen

  De uitdaging van de klant


  Toen de concertzaal van Bad Salfluzen beschermde status kreeg in 2005, moest de verlichting worden gerenoveerd. Hoewel de zaal een glanzend voorbeeld is van de architectuur van de jaren zestig, voldeden de oude armaturen niet meer aan de regelgeving. Zou Philips erin slagen om de verlichting te moderniseren zonder afbreuk te doen aan de oude pracht van de zaal?
  Kroonluchters creëren een luxueuze sfeer met kroonluchterverlichting van Philips

  De juiste verlichting

   

  In de concertzaal van Bad Salzuflen worden talloze uitvoeringen van topkwaliteit gegeven. Met zijn capaciteit van meer dan 1200 stoelen is het de grootste accommodatie in de regio. De zaal wordt vaak door radiozenders gebruikt voor het opnemen van concerten. Omdat er duizenden lampen moesten worden vervangen, waren de verantwoordelijke functionarissen op zoek naar een financieel gunstige oplossing.

   

  Het nieuws over LED-verlichting klonk hun als muziek in de oren. We installeerden in totaal 2200 LED-lampen door de hele hal, die zorgden voor een extravagante en betoverende gloed. Op het plafond werden MASTER LED-lampen aangebracht met lange levensduur (8 W) die heel duurzaam zijn en langetermijnbesparingen opleveren. Van de kroonluchterverlichting werd elke set van 350 halogeenlampen vervangen door Novallure LED-lampen, die een glinsterend, gouden effect hebben. In de foyer werden SpotLED-lampen van 10 watt gebruikt om een omvangrijke sculptuur op de wand te verlichten. Het briljante licht zonder infrarode of ultraviolette straling is ideaal om kunstwerken uit te lichten.

   

  Ook het exterieur van het gebouw werd verbeterd. LEDline2 LED's werden aangesloten op het DMX-regelsysteem, waarmee voorgevelverlichting kan worden gekoppeld aan fonteinverlichting. Het resultaat waren geïntegreerde lichteffecten die voor een schitterende, choreografische voorstelling zorgden. In de vestibule zorgen dimbare CitySpirit-lampen, die perfect aansluiten op de architectuur van het gebouw, voor een goed zicht voor de bezoekers. Buiten zet energiebesparende DecoScene-bodemverlichting de recent geplante bomen in een flatteus licht. De voltooide upgrade verenigt 'vintage' architectuur en moderne, innovatieve verlichting in perfecte harmonie.

   

  Het vernieuwde verlichtingssysteem heeft het energieverbruik teruggebracht met 23.000 kilowattuur per jaar, een reductie van de CO2-emissie met 14 ton. De verlichting voldoet nu aan alle voorschriften en de besparing op elektriciteitsgebruik en onderhoud beloopt in totaal 25.000 euro per jaar.

  Applauswaardige
  ambiance

  Gerelateerde cases