U bezoekt momenteel de website van Philips lighting. Er is een gelokaliseerde versie voor u beschikbaar.
Suggesties

  De kunst van het verlichten ...
  van kunst

  Centraal Museum Utrecht, Nederland

   

  Bekijk hoe de schilderijen van Caravaggio precies het licht kregen dat ze verdienen. 

  Caravaggio en Europa
  Ernst Moritz

  Dankzij de 
  Philips StyliD PerfectBeam  

  is de verlichting van kunstwerken in ons museum nu 100% controleerbaar. We kunnen steeds een volledig andere sfeer neerzetten"

   

  - Bart Rutten, artistiek directeur Centraal Museum, Utrecht

  Schilderijen van Caravaggio in Centraal Museum
  Ernst Moritz

  De uitdaging van de klant

   

  Toen het Centraal Museum in Utrecht de kans kreeg om schilderijen van Caravaggio tentoon te stellen, drong zich de vraag op: hoe en waarmee gaan we deze werken verlichten?

  Museumzaal Centraal Museum, Caravaggio en zijn navolgers
  Ernst Moritz

  De juiste verlichting

   

  De Philips StyliD PerfectBeam, speciaal ontwikkeld voor musea, bleek de perfecte oplossing. Het resultaat was verbluffend. Maar alleen met de aanschaf van 200 armaturen waren ze er niet. Hoe zorgde het museum ervoor dat elk werk perfect werd verlicht? Voor het vinden van de juiste balans werd lichtdesigner Bart van Gils erbij gehaald, die ook het lichtplan voor de tentoonstelling had verzorgd. Rutten: “Het was prachtig om te zien hoe hij met de Philips StyliD PerfectBeam de verlichting naar zijn hand zette. Elk schilderij kreeg zo precies het licht dat het verdiende. Dat deze spot kan worden gedimd, was niet onbelangrijk."

   

  Dankzij de Philips StyliD PerfectBeam is de verlichting van kunstwerken in zijn museum volgens Rutten nu 100% controleerbaar. “Dat hebben we direct gemerkt tijdens de daaropvolgende tentoonstelling, waarin kleurige foto’s, schilderijen en objecten te zien waren. Toen wisten we met deze spot een volledig andere sfeer neer  te zetten dan bij de vorige tentoonstelling.”

  Het Team

  Bart van Gils

  Sales Application Specialist

  Gerelateerde projecten