U bezoekt momenteel de website van Philips lighting. Er is een gelokaliseerde versie voor u beschikbaar.
Suggesties

  Beter beschermd tijdens 

  schooluren met UV-C verlichting

  UV-C verlichting in schoolgebouwen

   

  Scholen gaan steeds vaker op zoek naar extra hulpmiddelen in de strijd tegen virussen, omdat uit onderzoek blijkt dat ventilatie alleen geen garantie is dat de lucht in lokalen voldoende vrij is van aerosoldeeltjes.

  Philips UV-C desinfectieverlichting biedt aanvullende bescherming tegen virussen voor personeel, leerkrachten en scholieren. 

  UV-C upper air in klaslokalen

  UV-C inactiveert 99,99% 

  virussen in de lucht 

  binnen tien minuten na inschakelen. Dat geldt ook voor SARS-CoV-2, het virus dat COVID-19 veroorzaakt.2"
  Upper air wandarmatuur

  De uitdaging

   

  Scholen en bedrijven staan voor een grote uitdaging: kwalitatief onderwijs aanbieden in een veilige, duurzame en productieve omgeving waar nieuwe maatschappelijke gezondheidsnormen van toepassing zijn. Een van deze nieuwe normen luidt: ruimten waar veel mensen samenkomen moeten veilig te gebruiken én zo goed mogelijk virusvrij zijn. Uit onderzoek van onder meer de TU/e blijkt nu dat ventilatie alleen meestal niet voldoende is. Om de concentratie aan aerosoldeeltjes in binnenruimtes constant laag te houden, is aanvullende luchtreiniging nodig, zo blijkt uit het onderzoek.1

  UV-C in kantine

  De oplossing

   

  Philips UV-C upper air-desinfectieverlichting garandeert een nagenoeg volledige, snelle desinfectie van de lucht in elke ruimte. Door middel van natuurlijk convectie of mechanische ventilatie stroomt de lucht naar de bovenste laag in de ruimte. Hier komt de lucht in aanraking met desinfecterend UV-C licht, waarna deze zich weer vermengt met de lucht in de lagere delen van de ruimte. Het biedt leerlingen en medewerkers aanvullende bescherming tegen virussen, ook tegen SARS-CoV-2, het virus dat COVID-19 veroorzaakt.2

   

  Het project werd gerealiseerd in samenwerking met installateur Rudy van Baarsen, directeur Electro 2000 Installatietechniek.

  UV-C upper air in klaslokalen
  Upper air luchtdesinfectie (plafond)

  Nieuw! Active Air luchtdesinfectie

   

  Philips UV-C Active Air is een krachtige en effectieve manier om circulerende lucht te desinfecteren, terwijl er mensen in de ruimte aanwezig zijn. Dankzij ventilatoren wordt de lucht in het toestel gezogen, gefilterd en vervolgens intens gedesinfecteerd dankzij de 2x60W UV-C lampen. Het toestel kan eenvoudig worden gemonteerd aan de muur of het plafond en is veilig in gebruik omdat de desinfectie plaats vindt binnen in het toestel en niet in de zones rondom. 

  Upper air luchtdesinfectie (wand)

  Upper air luchtdesinfectie

   

  Philips UV-C Upper Air armaturen zijn krachtige systemen voor het desinfecteren van de lucht in de bovenste luchtlagen van de ruimte. Studies tonen aan dat deze armaturen 99,99% van SARS-COV-2 inactiveren in de lucht binnen 10 minuten². De armaturen zijn voorzien van een afscherming die blootstelling aan de lichtbron voorkomt, wat betekent dat ze gebruikt kunnen worden terwijl mensen in de ruimte aanwezig zijn. Lucht stroomt door middel van natuurlijke convectie door de desinfectiezone in de bovenste laag van de ruimte.

  1. B. Blocken, T. van Druenen, A. Ricci, L. Kang, T. van Hooff, P. Qin, L. Xia, C. Alanis Ruiz, J.H. Arts, J.F.L. Diepens, G.A. Maasm S.G. Gillmeier, S.B. Vos, A.C. Brombacher Aerosol removal in an indoor sports center by ventilation and air purification, DOI: 10.1016/j.buildenv.2021.107659

   

  2. Volgens resultaten verkregen uit een laboratoriumtest uitgevoerd door Innovative Bioanalysis, een CAP, CLIA, AABB Certified Safety Reference Laboratory, in een ruimte met voldoende luchtcirculatie. Voor meer informatie kun je hier het rapport lezen.

  Gerelateerde cases

  • PSV kiest voor desinfecterende UV-C-verlichting

   PSV kiest voor desinfecterende UV-C-verlichting

   Voetbalclub PSV tackelt virussen met desinfecterende UV-C-verlichting.

  • UV-C air disinfection - t' Klaslokaal

   UV-C air disinfection - t' Klaslokaal

   Eerste sportschool in Nederland met UV-C-licht om lucht te desinfecteren