U bezoekt momenteel de website van Philips lighting. Er is een gelokaliseerde versie voor u beschikbaar.
Suggesties

  Op maat gemaakte

  LED-verlichting bij Agoria

  Op maat LED-verlichting bij Agoria
  Luik, België


  Als vertegenwoordiger van bedrijven in de technologische industrie, heeft Agoria onlangs haar nieuw business centrum in Luik ingehuldigd. Het Diamant centrum één van de bekendste gebouwen in de stad. Het centrum fungeert ook als een gebruiksvriendelijke open ruimte, waar de leden kunnen beschikken over een vergaderzaal, een zakelijke meeting kunnen organiseren of een opleiding kunnen bijwonen.
  Agoria Conference & Business Centre “Diamant Liège” verlicht met PowerBalance LED-verlichting van Philips

  Er was geen
  sprake van

  geldverspilling maar we wilden dat dit project de technologische ontwikkelingen integreert”


  - Philippe Vanwichelen namens Agoria Real Estate, de vastgoedonderneming van de federatie Agoria

  Agoria Conference & Business Centre “Diamant Liège” verlicht met PowerBalance LED-verlichting van Philips

  De wens van de klant

   

  Op het ogenblik dat er werd gekozen voor de bouw van een nieuw complex met verschillende vergaderzalen en beschikbare kantoorruimtes, ging de voorkeur naar conventionele verlichting op basis van TL-lampen. Een minder gewaagde keuze dan LED en vooral een minder dure optie. “Ja, het is waar dat onze voorkeur uitging naar TL’s van de laatste generatie. Maar in samenwerking met Cegelec, heeft Philips ons de LED-armaturen van het gamma PowerBalance voorgesteld, die we als eerste zouden gebruiken. Het is niet onze roeping om testlabo te zijn dus moest de leverancier ons de meerwaarde van deze investering aantonen, gestaafd met cijfergegevens.” Philippe Vanwichelen verwijst naar het ontnuchterend cijfer van de extra kost: 20.000 euro. “Het was een voorbeeldproject dus hebben we een aangepaste armatuur ontworpen,” verklaart Rafael Alvarez Cue, account manager bij Philips Lighting. “We wilden de klant tevreden stellen en de structuur van het gebouw vereiste het ook, de armaturen moesten ingebed worden op de betonnen plafonds.”

  Conference & Business Centre "Diamant Liège" d'Agoria éclairés via PowerBalance de Philipe

  De juiste verlichting

   

  Voor een architect is een techniek pas mooi als je hem niet kan zien. “Dat is hier zeker het geval,” glimlacht Jean-Claude Grégoire, “alle verlichting is perfect geïntegreerd. De samenwerking tussen alle betrokkenen was perfect.” Voor de leider van het Diamant-project, aangesteld door het architectenbureau Greisch, maakte de structuur van het gebouw het verlichtingsproject bijzonder ingewikkeld. “Het gebouw is zeer compact,” verklaart hij. “De verdiepingen hebben een minimale hoogte en er zijn geen valse plafonds, waaraan men gemakkelijk om het even welke lamp kan bevestigen.” Bij Philips bevestigt men de kopbrekerij. “De armaturen moesten opgehangen worden en ze moesten voldoende lang zijn om de twee enige verankeringspunten te bereiken. We hebben dus een specifiek product ontwikkeld in het PowerBalance assortiment,” getuigt Rafael Alvarez Cue. “Deze flexibiliteit is onze kracht ten opzichte van de concurrentie, in het bijzonder voor kantoorverlichting

   

  Van de architect tot de projectleider, iedereen heeft zich achter de gunstige prognoses van Philips geschaard. “Zeker, de initiële investering was beduidend,” getuigt Philippe Vanwichelen. “Maar, dankzij de LED-verlichting verbruiken we minder energie en de onderhoudskosten zijn beperkt. Resultaat: onze leveranciers beloven een return on investment in 5 tot maximaal 7 jaar.” Deze PowerBalance armaturen, aangepast aan hun omgeving, hebben een aanwezigheidsdetectiesysteem en ze houden rekening met de sterkte van het daglicht. Dit zorgt voor een constante verlichting op elk werkplek. Wat betreft de evaluatie van de energieprestatie, beantwoorden de armaturen aan de strenge Europese BREEAM normen. “Dit product is het vlaggenschip van de LED-gebaseerde kantoortechnologie,” meldt Rafael Alvarez Cue. “De levensduur loopt op tot 50.000 uur, het rendement is hoog en zijn intelligent beheer halveert de elektriciteitsrekening.” “We kunnen het met zekerheid bevestigen,” concluderen Philippe Vanwichelen en Jean-Claude Grégoire: “LED is onomkeerbaar geworden.”

   

  Leer meer over onze systemen voor bedrijfsverlichting

  Op maat gemaakte
  LED-verlichting bij Agoria

  Het Team

  Agoria Real Estate

  De Klant

  Canvas

  Architect

  Greisch

  Studiebureau

  Cegelec

  Installateur

  Rafael Alvarez Cue

  Key accountmanager Philips

  Gerelateerde cases