U bezoekt momenteel de website van Philips lighting. Er is een gelokaliseerde versie voor u beschikbaar.
Suggesties

  LED is Greenpeace op het
  lijf geschreven

  Greenpeace,
  Amsterdam, Nederland


  Het nieuwe hoofdkantoor van Greenpeace Nederland blinkt uit in duurzaamheid. Het zorgvuldig samengestelde lichtplan van Philips is uiterst energie-efficiënt.
  Greenpeace, Amsterdam, Nederland

  Voor Greenpeace
  was het

  uitermate belangrijk alles in en om het nieuwe pand zo duurzaam mogelijk te maken. We zijn blij dat het ook op het gebied van verlichting gelukt is. Dankzij de keuze voor LED in combinatie met daglicht- en bewegingssensoren besparen we flink op energie.”

   

  - Woordvoerder Greenpeace.

  Greenpeace, Amsterdam, Nederland

  De wens van de klant

   

  Bij de inrichting van het nieuwe hoofdkantoor op de NDSM-werf aan het Amsterdamse IJ heeft Greenpeace geen kans onbenut gelaten voor duurzame alternatieven te gaan. Waar mogelijk is gerecycled en zijn duurzame materialen gebruikt. Ook op het gebied van verlichting was de milieu-organisatie het aan zijn stand verplicht het sein op groen te zetten.

  Greenpeace, Amsterdam, Nederland

  De juiste verlichting

   

  Met het oog op maximale energie-efficiëntie heeft Greenpeace uitsluitend gekozen voor LED-verlichting van Philips. Vrijwel alle verlichting is dimbaar en voorzien van bewegingsdetectie en daglichtregeling. Wat betreft de keuze voor armaturen zijn - passend bij de industriële omgeving - op diverse plekken tweedehands klokarmaturen met MasterLED bulbs opgehangen. Op de tweede en derde verdieping – waar zich open kantoortuinen bevinden – is gekozen voor SmartBalance; een smal, plat, onopvallend pendelarmatuur dat prima in te passen is in ruimtes met verschillende plafondhoogtes. Vanwege de lichtstraten op de zolderverdieping is het OccuSwitch Dali regelsysteem daar zó geconfigureerd dat rekening gehouden wordt met daglicht dat van bovenaf binnen valt. Bijzonder is ook de toepassing van SmartBalance in de ‘huisjes’. In deze losse vergaderunits is de verlichting naar twee kanten gericht. Naar onder als werkverlichting, naar boven om het puntdakje sfeervol aan te lichten.

  LED kantoorverlichting

  • SmartBalance, hangend
   SmartBalance, hangend
   Hoewel in veel gevallen de functionele verlichtingsprestaties maatgevend zijn, zal er ook interesse zijn in het toepassen van armaturen die aantrekkelijk en/of onopvallend zijn. Vo...

  Gerelateerde cases