U bezoekt momenteel de website van Philips lighting. Er is een gelokaliseerde versie voor u beschikbaar.
Suggesties

  Slimme verlichting voor een

  duurzaam gebouw

  Gedimat De Groote,
  Gent, België

   

  Het is één van de meest succesvolle projecten in de afgelopen jaren: een totaaloplossing van intelligente verlichting ter ondersteuning van een volledig CO2-neutraal, industrieel gebouw van 11.000 vierkante meter. Om deze ambitie waar te maken, heeft het bouwbedrijf Gedimat De Groote vertrouwd op Philips, die de klant van A tot Z heeft begeleid. Het bouwbedrijf bezocht het Lighting Application Centre (LAC) in Eindhoven om de verschillende verlichtingssystemen in reële omstandigheden te testen.

  Totale slimme LED-verlichtingsoplossing bij Gedimat De Groote te Gent. Verlichting voor kantoren, magazijnen en winkels.

  Zonder duurzaamheid,
  geen toekomst!

  Door onze groei, was het essentieel om te beschikken over een gloednieuw gebouw. Het leek ons best om te starten met een blanco pagina. Tijdens het project werden we overigens geconfronteerd met de steeds strengere isolatienormen. Toen ontkiemde het idee: wat als we nu eens streven naar een CO2-neutraal gebouw? Een uitdaging om aan te gaan!”

   

  - Piet De Groote, één van de bestuurders van de firma Gedimat De Groote

  Totale slimme LED-verlichtingsoplossing bij Gedimat De Groote te Gent. Verlichting voor kantoren, magazijnen en winkels.

  De wens van de klant

   

  Gedimat De Groote is een bedrijf gespecialiseerd in de verkoop van bouwmaterialen, dat zich van oudsher heeft ontwikkeld in Wondelgem (Gent). Bij het ontwerpen van de nieuwe vestiging, wou het bedrijf een one-stop-shop voor professionelen worden. Vandaar de doelstelling om zelf een referentiegebouw te ontwikkelen. Alles werd bedacht in functie van duurzaamheid: de isolatie, de verwarming en uiteraard de verlichting. De Gentse firma beoogde intelligente armaturen, geactiveerd op aanvraag, op basis van bewegingsdetectie, om elke verspilling van energie te voorkomen. "In totaal", zegt gedelegeerd bestuurder Piet De Groote, "denken we dat de energierekening niet hoger zal zijn dan een tiende van wat ze voorheen was."

  Totale slimme LED-verlichtingsoplossing bij Gedimat De Groote te Gent. Verlichting voor kantoren, magazijnen en winkels.

  De juiste verlichting


  Voor elke ruimte een aangepaste verlichting!

  Philips kwam met armaturen op basis van de allernieuwste technologie en met studies die inspeelden op de vraag van de klant: intensief onderzoek dat momenteel wordt uitgevoerd in de sector van industriële verlichting, toont aan dat de impact ervan wordt gemeten in termen van productiviteit, financiering, bescherming van het milieu en welzijn op het werk. Eén van de unieke aspecten van de globale verlichting geïnstalleerd bij Gedimat De Groote, is het PowerBalance systeem uitgerust met Tunable White LED’s. Het licht in de kantoren en de vergaderruimte varieert van koud tot warm wit, in functie van de behoeften. Elke ruimte beschikt daardoor over een aangepaste verlichting. De beste kleurweergave in de showroom bijvoorbeeld, of het GreenWarehouse detectiesysteem bij het betreden van het magazijn.

  • PowerBalance gen2
   PowerBalance gen2
   Als het aankomt op het verlichten van kantoorruimtes met LED-armaturen zijn mensen doorgaans bereid te investeren in duurzaamheid, als ze die investering terug kunnen verdienen. Te...

  Slimme verlichting voor een
  duurzaam gebouw

  Het team

  Gedimat De Groote

  De klant

  Piet De Groote

  Directeur bij Gedimat de Groote

  Abetec Architecten & Ingenieurs

  Architect

  Detech bvba

  Installateur

  Keystone Solutions 

  Programmering

  Johan Lieben

  Key Accountmanager Philips Lighting

  Marijn Lamers

  Project manager Philips Lighting

  Gerelateerde projecten