U bezoekt momenteel de website van Philips lighting. Er is een gelokaliseerde versie voor u beschikbaar.
Suggesties

  Moderne verlichting

  historisch hotel

  Het Grand Sofitel
  Amsterdam, Nederland

     

  Ontdek hoe moderne horecaverlichting een historisch hotel in de spotlights zet.
  Philips MASTER LEDlampen in Hotel Grand Sofitel, Amsterdam, Nederland

  We schakelden volledig over op
  LED-verlichting.

  Terugkijkend hadden we dat veel eerder moeten doen. We zijn echt onder de indruk."

   

  - Willem van Dam, Hoofd Technische Dienst, Grand Sofitel Amsterdam

  Gasten in gesprek in een van de doorgangsruimten van het Grand Sofitel, Amsterdam, verlicht met Philips horecaverlichting
  Gang in het Grand Sofitel, Amsterdam, aangenaam verlicht na de verlichtingsrenovatie door Philips

  De uitdaging van de klant


  Het Grand Sofitel is een van de beroemdste hotels van Nederlands. Sofitel hotels zijn gesitueerd in enkele van de meest prestigieuze plaatsen ter wereld, en de vestiging in Amsterdam is een van de slechts acht hotels dat het predicaat ‘Sofitel Legend’ kreeg. Zou een hedendaagse verlichtingsrenovatie voldoen aan de hoge normen van het hotel?
  Mensen in bespreking onder Philips vergaderruimteverlichting

  De juiste verlichting

   

  Het scheppen van een gastvrij en warm decor is essentieel voor elk vijfsterrenhotel, en het Grand Sofitel is daarop geen uitzondering. Niet alleen moesten de lampen het rijke erfgoed van het hotel ontzien, maar het was ook van vitaal belang dat ze voldoen aan de energienormen van de Accor hotelketen. Met 177 gastenkamers en 21 vergaderruimten, die een melange bevatten van zowel traditioneel als modern decor, vereiste het hotel een zorgvuldig geconstrueerde verlichtingsoplossing.

   

  De LED-technologie werd met open armen ontvangen. De flexibiliteit van het horeca-assortiment van Philips betekende dat we het historische gevoel konden handhaven op plaatsen als de lobby, met zijn traditionele kroonluchters. Dit werd gerealiseerd met Novallure-lampen die in conventionele lamphouders passen, maar een veel langere levensduur hebben dan de oudere lampen. De lampen produceren een warme en bekoorlijke gloed die bijdraagt aan de luxueuze sfeer.

   

  In andere ruimten van het hotel, zoals de vergaderruimten, gebruikten we horecaverlichting voor het scheppen van een moderne, stijlvolle sfeer. LuxSpace downlights en StyliD spotlights werden gekozen vanwege hun vermogen om waar dat nodig is een zuivere, verfrissende sfeer en een aantrekkelijke accentverlichting te leveren. Na de renovaties heeft het hotel diverse prijzen gewonnen en staat het weer in de spotlights, waar het ook hoort.

   

  “We kunnen nog geen feiten noemen over totale besparingen op energie en kosten, maar we verwachten dat die 70% tot 80% zullen bedragen. En dan hebben we het nog niet eens over de enorme hoeveelheid tijd die we besparen op onderhoud.” - Willem van Dam, Hoofd Technische Dienst

   

  Leer meer over onze systemen voor horeca- en winkelverlichting

  Lichtverdeling Sofitel The Grand

  lichtverdeling-sofitel

  Maatschets Sofitel The Grand 1

  maatschets-sofitel

  Maatschets Sofitel The Grand 2

  maatschets-the-grand

  Een koninklijke
  verrukkelijke gloed
     

  Het team

  Het Grand Sofitel, Amsterdam

  De klant

  Accor hotels

  Projectmanager

  Gerelateerde cases