U bezoekt momenteel de website van Philips lighting. Er is een gelokaliseerde versie voor u beschikbaar.
Suggesties

  Rozen van uitstekende kwaliteit

  Wimceco,   

  Boechout, België

   

  Rozenkwekerij Wimceco is een moderne kwekerij die is gespecialiseerd in de teelt van grootbloemige snijrozen. De dagelijkse leiding is in handen van Danny en Bart van Nuffelen, die het bedrijf in 1999 overnamen van hun ouders Willy en Cecilia.

  Wimceco

  Doordat de LED’s

  minder warmte 

  afgeven kunnen we in voor- en najaar langer belichten als de buitentemperatuur hoger oploopt. Dat komt de kwaliteit van de rozen ten goede.”


  - Danny en Bart van Nuffelen, eigenaren Rozenkwekerij Wimceco

  Wimceco

  De uitdaging

   

  Danny en Bart wilden de verouderde belichtingsinstallatie in beide afdelingen vervangen. “Wij wilden het lichtniveau verhogen, zonder daar extra energie in te stoppen”, legt Danny uit. “De energie voor de lampen is voor 2/3de afkomstig van onze eigen WKK. De overige1/3de elektriciteit wordt ingekocht maar is hier in België erg duur.”

  Wimceco

  De juiste belichting

   

  De ontwikkeling van de LED technologie is de broers niet ontgaan. Maar voordat zij een besluit namen over de aanschaf van een nieuwe installatie gingen zij om tafel met de plantspecialist van Philips en Horti LED Partner Agrolux. Daarbij werd zowel de energiebalans als de economische berekening van de oude installatie in kaart gebracht.

   

  Met de aanleg van de installatie in het najaar van 2015 is Wimceco de eerste rozenkwekerij in België die in de rozenteelt hybride belichting toepast. “We merken dat het gewas beter groeit en een hogere kwaliteit geeft”, vertelt Danny. “De belangrijkste oorzaak ligt in het verhogen van het lichtniveau.” 

   

  Daarnaast merken de broers dat zij dankzij de LED’s de temperatuur in de kas onder controle kunnen houden. “Door de hybride installatie beheersen we het klimaat veel beter dan voorheen. In situaties met een laag winterzonnetje, waarbij de kas wel opwarmt maar niet genoeg instraling geeft, kunnen we toch extra LED licht toevoegen. Daardoor wordt het niet onnodig warm."

  production module

  Philips GreenPower LED toplighting

   

  De LED topbelichtingsoplossing opent nieuwe kansen om winterproductie in de kas te verbeteren voor onder andere vaste planten, potrozen, sierplanten, tomaten en bladgroenten.

   

  Naar de oplossing

  Meer licht zonder warmte

  Het Team

  Danny en Bart van Nuffelen

  Kweker

   

  Gerelateerde case studies