U bezoekt momenteel de website van Philips lighting. Er is een gelokaliseerde versie voor u beschikbaar.
Suggesties

  Aardbeien
  3 weeken eerder op de markt

  Jurgen, Frank en Sven Royen

  Welroy Fruit
  Wellen, België


  Welroy Fruit is in alle opzichten een familiebedrijf. De broers Frank en Jurgen Royen begonnen het bedrijf in 2005 en Franks zoon Sven kwam erbij in 2014. Tegenwoordig stopt de familie hart en ziel in het soepel en productief laten verlopen van de dagelijkse operaties.

  Voordeliger om een 
  volledig LED

  system te installeren dan een HPS systeem"

   

  - Frank Royen, mede-eigenaar Welroy Fruit

  GreenPower LED toplighting en aardbeien
  Welroy family

  De uitdaging

   

  Welroy Fruit verkoopt jaarlijks 200 tot 250 ton aardbeien. Maart is een belangrijke maand voor het bedrijf. Na een lange, koude winter staan consumenten te springen om verse, zoete aardbeien die het begin van het voorjaar aankondigen. In deze periode verkoopt Welroy Fruit ongeveer 60% van zijn aardbeien op lokale markten, zoals boerenmarkten, plaatselijke supermarkten en fruitverkoopautomaten, met een hogere marge dan de gewassen die op de fruitveilingen aan retailers worden verkocht. De concurrentie onder Belgische aardbeientelers is echter hevig, omdat de telers allemaal tegelijk de markt op gaan. Om de massa voor te kunnen zijn, onderzocht Welroy Fruit de mogelijkheid voor LED- belichting voor de beide kassen van het bedrijf, die een oppervlak van 5000 m2 omspannen. Doel is om het aardbeienras Sonata vroeger in de meer winstgevende lokale markten te zetten en om zoetere aardbeien te kweken dan gewoonlijk vroeg in het voorjaar beschikbaar zijn.

  A pesar de que la tecnología ofrece cada vez más facilidad para
  A pesar de que la tecnología ofrece cada vez más facilidad para

  De juiste belichting

   

  Het bedrijf beoordeelde de opties voor hogedruk-natrium (HPS) en LED-belichting voor hun bestaande kassen. “Gewoonlijk zou HPS belichting de voordeligste optie zijn voor de afmetingen die onze kassen hebben, maar berekeningen lieten zien dat het kostenefficiënter was een volledig LED systeem te installeren. Daar gaven wij ook de voorkeur aan, want HPS produceert minder zoet smakende aardbeien en zou installatie van een kostbaar Combined Heat and Power (CHP) systeem vereisen,” zegt Frank Royen, mede-eigenaar van Welroy Fruit.

  Philips GreenPower LED toplighting

  Philips GreenPower LED toplighting

  De LED topbelichtingoplossing opent nieuwe kansen om winterproductie in de kas te verbeteren voor onder andere aardbeien, tomaten, vaste planten, potrozen, sierplanten en baldgroenten.

  Naar de oplossing

  Zoeter smakende aardbeien en gezondere
  planten met minder gele bladeren

  Feiten

  Segment

  Fruit

  Gewas

  Aardbeien (Sonata)

  Locatiie

  Wellen, België

  Oplossing

  Philips GreenPower LED toplighting

  Resultaat

  Zoeter smakende aardbeien en gezondere planten met minder gele bladeren

  Related cases