U bezoekt momenteel de website van Philips lighting. Er is een gelokaliseerde versie voor u beschikbaar.
Suggesties

  Betere kwaliteit

  en consistentie

  Nurmitarhat Oy
  Lepsämä, Finland

   

  Dit project toont aan wat er bereikt kan worden als je voortbouwt op wat je weet en vervolgens iets nieuws durft te proberen.

  Erno Laukkarinen

  De eerste
  LED-oplossing

  was zo winstgevend dat we besloten haar ook te installeren in onze nieuwe kas.” 

   

  - Erno Laukkarinen, eigenaar Nurmitarhat Oy

  Basil Nurmitarhat Oy

  De uitdaging

   

  Nurmitarhat Oy levert sla en 20 kruidenvariëteiten zoals basilicum, dille, koriander en tijm aan de belangrijkste winkelketens in Finland. De grootste uitdaging van Laukkarinen was het verbeteren van zijn gewassen tijdens de doorgroeifase en zo te voorkomen dat ze zich te veel strekken. Ook wilde hij sturen op meer gelijkmatigere groei, hogere productie en een lager energieverbruik. 

  Nurmitarhat Oy

  De juiste belichting

   

  In plaats van HID-technologie helemaal weg te gooien, werkte Laukkarinen samen met Philips LED Horti Partner Schetelig om een verrassende combinatie van 80 μmol/m²/s HID toplighting en 80 μmol/m²/s LED toplighting te implementeren, voor een totaal lichtniveau van 160 μmol/m²/s. Application engineers van Philips stelden een lichtplan op dat de kruiden voorziet van het meest gelijkmatige micromol-niveau mogelijk.
   

  Na het hybride belichtingssysteem (LED + HID) gedurende één jaar gebruikt te hebben, zag Erno de kwaliteit en consistentie van zijn gewassen verbeteren. Hij kan nu meer gewassen produceren van hogere kwaliteit in hetzelfde aantal vierkante meters, en gelijktijdig het energieverbruik per gewas verminderen.

   

  LED's hebben Erno ook in staat gesteld de teeltcyclus voor basilicum met vier dagen te verkorten, zodat hij meer teeltcycli per jaar kan uitvoeren. Kortom: de combinatie van het beste van LED en HID leverde Erno het beste resultaat op. 

  Philips GreenPower LED toplighting

  Philips GreenPower LED toplighting

   

  De LED topbelichtingsoplossing opent nieuwe kansen om winterproductie in de kas te verbeteren voor onder andere vaste planten, potrozen, sierplanten, tomaten en bladgroenten.
   

  Bekijk product

  De winnende combinatie

  Feiten

  Sector

  Groenten

  Gewas

  20 variëteiten van kruiden en sla

  Locatie

  Lepsämä, Finland

  Oplossing

  Philips GreenPower LED toplighting

  Resultaten

  Betere kwaliteit en consistentie
  Hogere opbrengsten 

  Kortere teeltcycli

  Lager energieverbruik

  Related cases