U bezoekt momenteel de website van Philips lighting. Er is een gelokaliseerde versie voor u beschikbaar.
Suggesties

  Jaarrond productie door

  betere lichtverdeling

  Le Jardin de Rabelais,
  Avoine, Frankrijk


  Delahaye zegt: “Wij hebben geen behoefte aan meer tomaten in de zomer, maar juist in de winter. Kunstmatige belichting is voor ons een stap naar gelijkmatige productie het hele jaar rond. ”De teler koos voor de nieuwste ontwikkeling in kunstmatige belichting: LED interlighting. 
  Le Jardin de Rabelais, Matthieu Serrault

  Voor ons is
  LED-belichting

  de oplossing om het hele jaar door uniform te kunnen produceren.”

   

  - Pascal Delahaye en Matthieu Serrault, Eigenaren

  De uitdaging

   

  Delahaye en Serrault zijn innovators in hart en nieren en altijd op zoek naar manieren om de opbrengst en de smaak van hun specialistische tomatenras te verbeteren. Ze maakten vele jaren gebruik van een HPS-belichtingssysteem om hun groeiseizoen te verlengen. Delahaye: “We hebben niet nog meer tomaten nodig in de zomer. Onze uitdaging is juist om meer tomaten in de winter te telen met exact dezelfde uiterlijke kenmerken en fantastische smaak als de tomaten die in de zomer worden geteeld.

  De juiste belichting 

   

  Le Jardin de Rabelais richt zich bewust op het hogere segment in de markt. In de kwekerij worden zowel fijne trostomaten als cherrytomaten geteeld. Delahaye koos voor de variëteit Piccolo die een uitmuntende smaak heeft maar niet gemakkelijk te telen is.


  Om het lichtniveau in de kas te verhogen, zonder de planttemperatuur te laten stijgen, installeerde Delhaye LED interlighting in twee strengen met een totale intensiteit van 110 μmol/m2.s. Dit betekent dat de totale capaciteit nu 235 μmol/m2/s is. Samen leveren de belichtingssystemen een plantreactie die overeenkomt met 285 μmol/m2/s, een enorme sprong voorwaarts."

   

  Opmerkelijk is dat de installateur de hele operatie heeft uitgevoerd in een kas van 16.000 m2 waar het gewas nog in stond. “Eigenlijk hebben we nooit een onderbreking van de productie, want we willen het hele jaar rond op de markt zijn”, zegt Delahaye. Het LED interlighting-systeem kan opgetakeld worden. Dit mechanisme was bedacht door LED Horti Partner Certhon en houdt in dat de interlighting kan ‘meegroeien’ met het gewas.

  Philips GreenPower LED interlighting

   

  De interlighting module is een bidirectionele belichtingsmodule voor belichting tussen hoge draadgewassen zoals tomaten. 

   

  Naar de oplossing

  The flowering lamp is the alternative for extending day length for plants that are sensitive to the photoperiod.

  Philips GreenPower LED toplighting

   

  De LED topbelichtingsoplossing opent nieuwe kansen om winterproductie in de kas te verbeteren voor onder andere vaste planten, potrozen, sierplanten, tomaten en bladgroenten.

   

  Naar de oplossing

  The flowering lamp is the alternative for extending day length for plants that are sensitive to the photoperiod.

  Gerelateerde case studies