U bezoekt momenteel de website van Philips lighting. Er is een gelokaliseerde versie voor u beschikbaar.
Suggesties

  Verbetering van
  de kwaliteit en slagingspercentage

  Kernock Park Plants,

  Verenigd Koningrijk

   

  Verbetering van de kwaliteit en slagingspercentage bij vermeerdering. Het vermeerderingssucces steeg enorm, in sommige gevallen van 30% naar 96%. Het is win/win: geld besparen én betere resultaten krijgen.

  Kernock Park Plants

  We zien niet

  alleen dat

  de kwaliteit verbetert, ik kan ook onze inkoop van onbewortelde stekken met een grotere mate van zekerheid programmeren, wetende dat we onze klanten kunnen voorzien van stekpluggen exact op het moment dat zij die nodig hebben."


  - Bruce Harnett, Kernock Park Plants

  Kernock Park Plants
  Kernock Park Plants

  De uitdaging

   

  Vele jaren lang is er voor de moederplanten gebruikt gemaakt van aanvullende belichting met HPS-lampen, wat ook hielp bij het controleren van de daglengte. Door de opkomst van LED-belichting voor toepassingen in de sierteelt was Kernock Park Plants er echter op gespitst te onderzoeken welke potentie deze technologie had voor het verbeteren van haar vermeerderingsproces.

  Kernock Park Plants

  De juiste belichting

   

  In 2011 werden proeven gestart met LED-belichting – met diverse lichtspectra – op vermeerderd materiaal. Deze kleinschalige proef leverde voldoende stimulansen op voor het ondernemen van een proef op grotere schaal boven vermeerderingsbedden, waarbij 84% rood licht van Philips GreenPower LED production modules werd gebruikt. De resultaten waren zo positief dat duidelijk was dat er meer proeven uitgevoerd moesten worden. In 2014 werd Philips benaderd voor advies over de af te leggen weg en over de op dat moment nieuwe GreenPower LED toplighting modules. Doordat deze op een zeer efficiënte manier lichtniveaus levert die typisch uiteenlopen van 40-300 μmol/m2/s, biedt GreenPower LED toplighting aanzienlijke mogelijkheden om gedurende het jaar de productiviteit op te voeren en de gewaskwaliteit te verbeteren.

   

  De resultaten met variëteiten waarvan bekend is dat zij moeilijk te vermeerderen zijn, bleken een openbaring. Naast een enorm verbeterd slagingspercentage, dat in sommige gevallen steeg van 30% naar 96%, verliep de wortelvorming sneller en kon de vorming van botrytis beheerst worden met slechts één preventieve toediening.

  production module

  Philips GreenPower LED production module

   

  De productiemodule is ontwikkeld voor meerlaagsteelt in een gecontroleerde omgeving met weinig of geen daglicht.

   

  Naar de oplossing

  toplighting

  Philips GreenPower LED toplighting

   

  De LED topbelichtingsoplossing opent nieuwe kansen om winterproductie in de kas te verbeteren voor onder andere vaste planten, potrozen, sierplanten, tomaten en bladgroenten.

   

  Naar de oplossing

  Het is een

  win/win situatie

  Het Team

  Kernock Park Plants

  Kweker

  Gerelateerde case studies