U bezoekt momenteel de website van Philips lighting. Er is een gelokaliseerde versie voor u beschikbaar.
Suggesties

  Minder ruimte,

  meer groei

  Green Sense Farms, Portage, US


  Robert Colangelo en Carl Wenz wilden aantonen dat verse levensmiddelen het hele jaar door op een winstgevende manier geteeld en gedistribueerd kunnen worden. Dat zou een constante verse aanvoer opleveren van voedingsmiddelen voor consumenten en een drastische vermindering betekenen van de transport uitstoot.
  Green Sense Farms, Portage, VS

  Door gewassen 
  verticaal te telen,

  zijn we in staat een hogere opbrengst te verkrijgen met een kleiner oppervlak."


  - Robert Colangelo, oprichter Green Sense Farms

  Robert Colangelo
  Plantenteelt onder LED-verlichting

  De uitdaging

   

  Naast de uitdaging en die voortvloeien uit de snel groeiende stedelijke bevolking en de noodzaak meer voedsel te telen, hebben telers over de hele wereld ook te kampen met een stijgende frequentie van extreme weersomstandigheden, waardoor gewassen vernietigd worden. Verder ontwikkelen zich elk jaar weer meer organismen die bestand zijn tegen pesticiden, en ook dat vermindert de oogst.

  Green Sense Farms City Farming

  De juiste belichting 

   

  Green Sense Farms least een magazijn van 2800 m2 op een industrieterrein met uitstekende toegang tot het Amerikaanse Interstate snelwegsysteem. Het heeft twee teeltkamers met klimaatregeling die beide zijn voorzien van zeven teelttorens met een hoogte van 12 meter, waarbij elke toren 60 kuipen met teeltruimte bevat met in totaal 7000 Philips GreenPower LED production modules. De modules vereisen minder klimaatbeheersing en verbruiken minder energie, waardoor ze dichter bij de planten kunnen worden geplaatst en er meer lagen boven elkaar gestapeld kunnen worden Voor Green Sense Farms resulteert dit in een kostenbesparing en verhoogde productie.

  Green Sense Farms kan nu het hele jaar door betaalbaar vers voedsel voor klanten in het midwesten verzorgen. Ze maken efficiënter gebruik van land, water en energie om voedsel te verbouwen dat vrij is van pesticiden, herbiciden, conserveringsmiddelen en genetisch gemodificeerde organismen. Daar bovenop creëren ze dramatisch minder uitstoot door minder voedseltransport.

  Bij een wereldbevolking die het aantal van 7 miljard mensen overschrijdt, vereist deze duurzame landbouwmethode slechts weinig oppervlakte om het hele jaar door grote volumes bladgroenten van hoge kwaliteit te produceren voor lokale consumenten, terwijl tegelijk wordt bespaard op energie en water. De toekomst van het telen begint nu.

  Philips GreenPower LED prodution module

  Philips GreenPower LED production module

   

  De production module is ontwikkeld voor meerlaagsteelt in een gecontroleerde omgeving met weinig of geen daglicht.

   

  Naar de oplossing

  Gerelateerde case studies