U bezoekt momenteel de website van Philips lighting. Er is een gelokaliseerde versie voor u beschikbaar.
Suggesties

  Het hele jaar groei
  voor de slaliefhebber

  Deliscious, 
  Venlo, Nederland

   

  Ontdek hoe licht Deliscious helpt om jaarrond kwaliteitsproducten te kweken.

  Roy en Mark Delissen, eigenaars van Deliscious, een slakweker die gebruikmaakt van Philips-tuinbouwverlichting
  De kwaliteit

  We hebben
  de kwaliteit

  van de planten verhoogd dankzij een geconditioneerd teelproces"


  - Mark & Roy Delissen

  De uitdaging

   

  Deliscious is een marktleider in slateelt. Het bedrijf, dat wordt geleid door twee broers, Roy and Mark Delissen, is de eerste Nederlandse slaproducent met een mobiel 'gootsysteem' waarin de planten op water drijven, en de eerste die een deel van de teelt heeft verplaatst naar een volledig afgesloten ruimte. Maar hoe kon Deliscious zijn productiesnelheid handhaven in de winter, als er minder daglicht is?

  Deliscious

  De juiste verlichting 

   

  De broers Delissen zijn niet bang om een nieuwe bladzijde op te slaan. Op zoek naar een nieuw teeltconcept waarmee ze de volledige controle zouden hebben over het groeiproces, namen ze een jaar om verschillende verlichtingsniveaus en spectra uit te testen. Het resultaat was een nieuw lichtrecept voor het kweken van sla zonder daglicht.
   

  LED-verlichting is een belangrijk onderdeel van dit proces. Anderhalf meter lange Philips GreenPower LED-productiemodules verlichten de babyplantjes met de juiste lichtformule om een uniforme groei te garanderen. De kwekers kunnen de exacte duur, helderheid en lichtspectra voor elk groep slaplanten bepalen en er zo voor zorgen dat de groei jaarrond gelijk blijft.
   

  Mark Delissen is erg blij met de resultaten. "Tijdens de testfase constateerde we dat de planten uit de cel een veel betere kwaliteit hebben. Dat komt omdat ze gewend zijn aan consistente, optimale condities, terwijl de plant op de locatie van de leverancier te maken heeft met variaties in temperatuur, luchtvochtigheid en andere oncontroleerbare factoren. We verwachten dat we dankzij de sterkere planten ook op de kosten van plantbescherming kunnen besparen, maar dat is maar een bijkomende bonus."


  De optimalisatie van het teeltproces betekent een beter rendement voor de kwekers en een consistente productkwaliteit voor hun klanten. Bovendien zorgt de lange levensduur van LED-lampen ervoor dat de slaproductie vrijwel ononderbroken doorgaat.

  greenPower-productiemodule

  GreenPower LED-productiemodule  

   

  Het juiste spectrum voor een consistente plantengroei. Uniforme lichtverdeling en effectief warmtebeheer.


  Naar de oplossing

  Het hele jaar groei
  voor slaliefhebbers  

  Het team

  Deliscious

  Kweker

  Certhon and Lights Interaction b.v.

  Philips LED Horti-partners

  Gerelateerde case studies