U bezoekt momenteel de website van Philips lighting. Er is een gelokaliseerde versie voor u beschikbaar.
Suggesties

  Speciale
  orchideeënvariëteiten leveren

  De Hoog Orchids,

  Delfgauw, Nederland

   

  Vandaag de dag exploiteren de broers Arjan en Marco de Hoog een zeer geavanceerde kwekerij van potplanten met een totaal kasoppervlak van 40.000 m2 en een accent op milieuvriendelijke teelt. Ze produceren meer dan 1,8 miljoen Dendrobium Nobilé orchideeën per jaar in hun broeikassen die zijn voorzien van de nieuwste technologieën

  De Hoog Orchideeen

  Dit is de eerste

  LED-installatie

  die jaarrondproductie garandeert van uitdagende orchideevariëteiten.”


  - Arjan de Hoog, Directeur, De Hoog Orchids

  De Hoog Orchideeen
  De Hoog Orchideeen

  De uitdaging

   

  Samen met Philips startte Arjan de Hoog een periode van intensief testen van verschillende gekleurde LED’s en lichtrecepten op diverse orchideevariëteiten, eerst op kleine schaal en later op grotere schaal. Specialisten van Philips maten de lichtniveaus en boden advies over de lichtrecepten. De uiteindelijke doelstellingen waren: verlagen van de energiekosten in de koelcel, vergroten van het aantal knoppen op de planten, en realiseren van jaarrondproductie van uitdagende orchideevariëteiten

  De Hoog Orchideeen

  De juiste belichting

   

  Het resultaat van de grondige LED-proeven was dat de onderneming een fonkelnieuwe kas bouwde op haar locatie aan de Vrederustlaan en deze voorzag van de nieuwste technologieën voor het jaarrond telen van Dendrobium Nobilé in een speciale koelcel. De koelcel is uitgerust met drie verticale lagen die elk verlicht worden met Philips GreenPower LED production modules die een vast lichtrecept gebruiken.

   

   

  Arjan de Hoog zegt: “Met de LED’s hebben we resultaten bereikt die met HID-lampen niet mogelijk zouden zijn geweest. De LED-belichting biedt ons een echt concurrentievoordeel door de vorming van meer bloemknoppen per plant, zelfs bij de moeilijke orchideevariëteiten, het hele jaar rond.” De Hoog is ervan overtuigd dat dit de eerste LED-installatie van deze soort is voor de grootschalige productie van orchideeën.

   

  Vooruitkijkend gelooft Arjan de Hoog dat LED’s een steeds belangrijkere rol zullen gaan spelen in de bloementeelt doordat zij telers in staat stellen hun energiekosten te verlagen en tegelijk een betere controle bieden van bepaalde groeifasen van planten, de kleur, de bloemvorming en de algemene kwaliteit van de plant zelf.

  production module

  Philips GreenPower LED production module

   

  De productiemodule is ontwikkeld voor meerlaagsteelt in een gecontroleerde omgeving met weinig of geen daglicht.

   

  Naar de oplossing

  Meer bloemknoppen

  per plant

  Het Team

  De Hoog Orchids

  Kweker

   

  Certhon en Stolze BV

  Philips LED Horti Partner

  Gerelateerde case studies