U bezoekt momenteel de website van Philips lighting. Er is een gelokaliseerde versie voor u beschikbaar.
Suggesties

  Verbetering

  in energiekosten en levensduur

  Brookberries,
  Venlo, Nederland


  De energiebesparing van 88% helpt Brookberries Venlo B.V. zuiniger en MVO te ondernemen.
  Marcel Dings, Brookberries Venlo B.V.

  LEDs zijn de ideale,
  duurzame vervanging

  van de gloeilamp voor vroege teelten van aardbeien onder glas.”

   

  - Marcel Dings, mede eigenaar van Brookberries Venlo B.V.

  Marcel Dings, Brookberries Venlo B.V.

  De uitdaging


  Sinds de verkoop van een groot aantal typen gloeilampen is verboden uit de Europese Unie, is het aan telers de taak om alternatieven te vinden die minstens zo goed zijn voor hun gewas. Dings en Van den Eertwegh maken het zichzelf extra moeilijk door ook naar een energiezuinige en duurzame oplossing te zoeken.
  Strawberries, Brookberries

  De juiste belichting 

   

  Een van de belangrijkste voordelen van LED ten opzichte van de gloeilamp is het spectaculair verminderde energieverbruik. Met een energiebesparing van 88% werd dat bevestigd. Een forse verbetering voor de bedrijfsvoering en invulling van de nadrukkelijke wens van Brookberries om te telen met oog voor het milieu.

   

  De LED flowering lamp met verrood kan de gloeilamp evenaren met zelfs een beter resultaat. De planten reageren goed, ze laten onder andere een betere strekking zien, wat de mogelijkheid geeft tot een vroege, verhoogde productie.

  Brookberries is overtuigd van de voordelen van de cyclische belichting voor de teelt met de energiezuinige oplossing. Op de nieuwe locatie in Venlo werd er begin 2014 dan ook gekozen om de LED flowering lampen te installeren op een oppervlakte van ruim 7 hectare.

  Philips GreenPower LED flowering lamp

   

  De flowering lamp is geschikt voor het verlengen van de daglengte bij het telen van planten met een gevoeligheid voor de fotoperiode.

   

  Naar de oplossing

   

  Gerelateerde case studies