U bezoekt momenteel de website van Philips lighting. Er is een gelokaliseerde versie voor u beschikbaar.
Suggesties

  Het optimale

  groeirecept

  BrightBox 

  Venlo, Nederland


  Samenwerken in de zoektocht naar het optimale groeirecept.
  BrightBox Research Center

  Dit state-of-the-art teeltsysteem

  is de perfecte leeromgeving voor telers van de toekomst."

   

  - Frans van Leijden, HAS Hogeschool Limburg

  BrightBox City Farming
  BrightBox City Farming

  De uitdaging

   

  Naar verwachting is er in 2050 maar liefst 70% meer voedsel nodig dan nu, voorspellen onderzoekers. Dat kan alleen met nieuwe, efficiënte en duurzame productiemethoden, zonder gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen. De Nederlandse tuinbouwsector heeft een hoog kennisniveau en kan een belangrijke bijdrage leveren aan deze ontwikkeling door groene vingers te combineren met hightech oplossingen.

  BrightBox City Farming

  De juiste belichting

   

  Het BrightBox Research Center maakt hightech onderzoek op het gebied van kennis en implementatie van meerlaagse teeltsystemen zonder daglicht betaalbaar voor een brede doelgroep. Voor veel partijen is het nog onduidelijk welke invloed daglichtloos telen op hun gewas heeft. Met BrightBox maken we representatief onderzoek op praktijkschaal voor iedereen toegankelijk en betaalbaar”, zegt Roel Janssen, projectmanager City Farming bij Philips Horticulture.

  Onderzoek
  BrightBox bestaat uit klimaatkamers voor onderzoek en productie. Twee cellen van ieder 46 m2 zijn speciaal ingericht voor onderzoek. Janssen: “Wij kunnen het licht boven iedere tafel onafhankelijk instellen. Hierdoor is het mogelijk om 24 teeltrecepten tegelijkertijd te testen.”” De lichtopstelling maakt het mogelijk om het
  volledige spectrum te toetsen.

  Productie
  Daarnaast is één klimaatkamer van 192 m2 volledig gereserveerd voor productie. Het accent ligt hier op het kunnen aantonen van de financiële haalbaarheid bij een specifiek gewas, op basis van het ideale groeirecept. BrightBox brengt diverse competenties en technieken samen en maakt de implementatie mogelijk.

  BrightBox leidt de telers van de toekomst op en geeft trainingen en cursussen hoe je een verticale farm kunt besturen. “BrightBox is een perfecte manier om deze wereldinnovatie te versnellen.” Peter Korsten, Directeur van Botany

  Philips GreenPower LED prodution module


  De production module is ontwikkeld voor meerlaagsteelt in een gecontroleerde omgeving met weinig of geen daglicht.

   

  Naar de oplossing

  Het team

  BrightBox Venlo

  Research Center

  Naar de website

   

  Botany

  Onderzoekspartner

  Naar de website

   

  HAS Hogeschool Limburg

  Onderzoekspartner

  Naar de website

   

  Gerelateerde case studies