U bezoekt momenteel de website van Philips lighting. Er is een gelokaliseerde versie voor u beschikbaar.
Suggesties

  Volledige controle
  per groeifase

  Bejo Zaden

  Kessel, The Netherlands

   

  De pioniersgeest en het streven naar duurzaamheid zorgden ervoor dat Bejo Zaden (Bejo) een toonaangevende innovator is geworden op het gebied van veredeling, productie en verkoop van hoogwaardig groentezaad. Bejo is een internationaal georiënteerd familiebedrijf dat actief is in meer dan dertig landen en wereldwijd ongeveer 1700 medewerkers tewerkstelt.

  bejo-zaden
  Samen met zijn klanten en partners verkent Bejo actief opportuniteiten in de markt en innovatieve onderzoeksmethoden. Het bedrijf blijft dicht bij de natuur om de beste groentezaden te ontwikkelen zodat telers over de hele wereld gezonde, smaakvolle variëteiten kunnen oogsten waar de consument vandaag en in de toekomst van kan genieten.

  We zijn
  erg enthousiast

   

  over de mogelijkheden die dynamische LED-belichting biedt voor ons kweekprogramma

   

  - Jan Kempen, Gewasspecialist, Bejo Zaden

  bejo-zaden-quote

  De uitdaging

   

  Tijd is de vijand als het gaat om de veredeling van nieuwe duurzame alternatieven. Het duurt doorgaans 10 tot 15 jaar om een nieuwe zaadvariëteit te ontwikkelen.

  "We moeten het veredelingsproces versnellen om tegemoet te komen aan de grote marktvraag van telers naar nieuwe zaadvariëteiten die resistenter zijn", zegt Jan Kempen, Crop Specialist bij Bejo. "Ons doel is om de keuze aan resistente variëteiten te vergroten, maar het is een complex en tijdrovend proces om zaadrassen resistenter te maken. ”

  bejo-zaden-challenge

  De juiste verlichting

   

  "Signify gaf ons een goed advies en we besloten om een grotere klimaatgecontroleerde ruimte te bouwen. We waren een van de eerste telers die het Philips GrowWise Control System gebruikten om de LED-modules te beheren".

  "We streven naar een optimale groei met een goede balans tussen natuurlijke teeltmethoden. De Plantspecialisten van Signify hielpen ons het optimale groeiproces te ontwikkelen, in de juiste omgeving", zegt Kempen. " Ze hebben speciale lichtrecepten ontwikkeld om aan onze eisen te voldoen. We kunnen nu per groeifase verschillende belichtingen toepassen en de kleuren per gewas en laag eenvoudig aanpassen. We hebben onze groei-uren per dag verdubbeld. Normaal bloeien onze gewassen maar één keer per jaar, maar met deze dynamische LED-belichtingsoplossing bloeien onze gewassen nu meerdere keren per jaar.

  Dankzij onze speciale lichtrecepten van Signify kunnen we het lichtspectrum en de intensiteit voor elk individueel gewas en elke groeifase regelen. We zijn in staat om de bloei te versnellen of te voorkomen dat planten doorschieten. Bij asperges ontwikkelen we nu sterkere en vitalere weefselkweek.”

  Er zijn nog veel meer voordelen. "Het GrowWise Control System is gebruiksvriendelijk en bespaart ons veel tijd en werk door veel operationele taken te automatiseren", zegt Kempen. "Er is een nauwe samenwerking met Signify waarbij we informatie blijven uitwisselen en samen kennis opdoen. Ze hebben een zeer hoog niveau van expertise op het gebied van geavanceerde teelttechnieken voor groenten en ze zijn echt praktisch in hun ondersteuning. Ze begrijpen ons bedrijf en bieden een snelle service. Kortom, het is een perfecte match."

  philips-growwise-control-system

  Philips GrowWise Control System

  Philips GrowWise Control System biedt volledige flexibiliteit en controle over uw verlichting om de kwaliteit van uw gewas te verbeteren.

  Bekijk product

  philips-greenpower-led-production-module-dynamic

  Philips GreenPower LED production module

  De productiemodule is ontwikkeld voor meerlaagsteelt in een gecontroleerde omgeving met weinig of geen daglicht.

  Bekijk product

  Related cases

  • Kernock Park Plants

   Kernock Park Plants

   Verbetering van de kwaliteit en slagingspercentage bij vermeerdering. Het vermeerderingssucces steeg enorm, in sommige gevallen van 30% naar 96%. Het is win/win: geld besparen én betere resultaten krijgen.

  • GrowUp Urban Farms

   GrowUp Urban Farms

   Lokale groenten voor Londense restaurants via GrowUp Urban Farms “We gebruiken de bladgroenten van GrowUp omdat die een verbazingwekkende smaak hebben…. En de smaak is constant hetzelfde.

  • De Hoog Orchideeën

   De Hoog Orchideeën

   Onderscheid je van de massa met orchideeën het hele jaar rond. Nu kunnen we speciale orchideevariëteiten leveren in perioden dat niemand anders dat kan.