U bezoekt momenteel de website van Philips lighting. Er is een gelokaliseerde versie voor u beschikbaar.
Suggesties

  Culturele ervaringen

  verbinden

  Rivers of Light-route,
  Valladolid, Spanje


  Ontdek hoe Valladolid een historische stadswandeling heeft uitgezet met architectuurverlichting
  Architectuurverlichting in de Pasaje Gutierrez, Valladolid door Philips Lighting met het concept van Rivers of Light

  Vallodolid heeft het
  toerisme

  gestimuleerd en zijn reputatie voor innovatie versterkt met nieuwe architectuurverlichting."
  Chillida-boom langs de Rivers of Light-route, verlicht door Philips Lighting
  De Rivers of Light-route, Valladolid, verlichten met LED-lampen van Philips Lighting

  De uitdaging van de klant

   

  Valladolid is een van de belangrijkste historische steden van Spanje. Het was ooit de hoofdstad van het Spaanse rijk en heeft een rijk historisch erfgoed: het telt talloze elegante paleizen, kerken, pleinen, theaters, parken en musea. Zou verlichting het stadsbestuur kunnen helpen om het historisch belang van Valladolid te demonstreren?

  Landschapsverlichting van het Calderon-theater, Valladolid, door Philips Lighting

  De juiste verlichting 


  De gemeente besloot om met behulp van stadsverlichting een toeristenroute uit te zetten die de spectaculaire stadsgezichten van Valladolid zou accentueren. Aureolighting, een lokaal ontwerpbureau, ontwikkelde het 'Rivers of Light'-concept. De naam verwijst naar de rivier de Esgueva, die ooit door het oude stadscentrum liep, maar werd omgeleid toen Valladolid werd geïndustrialiseerd. Het plan was om een nieuwe, symbolische, 'rivier' te creëren waar ooit de Esgueva liep, door de pleinen en gebouwen langs de oude loop van de rivier te verlichten.

   

  Philips installeerde samen met ELPA, het elektrotechnische installatiebureau van de stad, een groot aantal LED-lampen langs de route. De lampen leiden de bezoekers op hun wandeling door de omringende architectuur te verlichten in verschillende kleuren. De hoofdkleur van Valladolid, bordeauxrood, is gebruikt om culturele gebouwen te verlichten, terwijl blauwgroen de bezoekers helpt om hun weg langs de oude rivierloop te vinden. De kleur van de verlichting van de overige gebouwen varieert met culturele evenementen zoals Kerstmis.

   

  Langs de route zijn LED-schermen geïnstalleerd om informatie te geven over de monumenten. Deze toevoeging aan de route zorgde voor enkele technische uitdagingen, omdat de technologie om de schermen draadloos te verbinden op dat moment nog niet bestond. Maar met behulp van wat R&D werd een oplossing gevonden en kon Philips een kant-en-klare oplossing voor de stad presenteren.

   

  De Rivers of Light-route is een verbluffend voorbeeld van stads- en landschapsverlichting. Het project heeft de stad een nieuwe charme verleend. De wandeling langs de route is een ideale manier om van de architectuur van de historische stad te genieten, zowel voor toeristen als bewoners.

   

  Leer meer over onze systemen voor openbare verlichting

  Bezoekers rondleiden
  met licht 

  Het team

  Gemeenteraad Valladolid

  De klant

  AUREO

  Verlichtingsontwerper

  Naar de website

  Lara Elbaz

  Verlichtingsontwerper

  Naar de website

  ELPA

  Installateur

  Gerelateerde cases