U bezoekt momenteel de website van Philips lighting. Er is een gelokaliseerde versie voor u beschikbaar.
Suggesties

  Stad Kortrijk volledig ontzorgt dankzij 

  Circulaire Verlichting.

   

  Bibliotheek
  Kortrijk, België


  De bibliotheek van Kortrijk is een ontmoetingsplaats van en voor mensen en ideeën. De vele bezoekers kunnen er de toepassing van de principes van de circulaire economie, gericht op het bevorderen van energiebesparing, ontdekken en bespreken. Dit project maakt deel uit van een initiatief van OVAM, het Vlaamse agentschap voor afvalbeheer, in samenwerking met de milieubeschermingsorganisatie Bond Beter Leefmilieu.
  Circulaire verlichting in de Bibliotheek van Kortrijk: installatie, onderhoud, upgrading en recyclage

  Door van
  verlichting

  niet langer een product, maar een dienst te maken, moeten we ons nooit meer zorgen maken over lampen en armaturen. Bovendien hebben we hierdoor ook toegang tot de allerbeste ledverlichting op de markt. Dergelijke A-producten zouden we nooit gefinancierd kunnen hebben met onze eigen middelen, en dat geldt volgens mij voor veel overheden.”

   

  - Sebastien Lefebvre, aankoop- en technologiemanager Stad Kortrijk

  Eclairage circulaire à la bibliothèque de Courtrai : Installation, entretien, upgrading et recyclage

  Onderhoud, upgrading en recyclage

   

  Het principe van circulaire verlichting is simpel. De stad Kortrijk koopt licht als een dienst van Philips Lighting in plaats van de armaturen. Tijdens een 10-jarig prestatiecontract zorgt Philips ervoor dat het verlichtingssysteem steeds wordt bijgewerkt met de nieuwste updates van zodra die beschikbaar zijn. Philips Lighting verbindt zich ertoe om na afloop van het contract door middel van herinzet of hergebruik een nieuwe bestemming te voorzien voor de armaturen. De geïnstalleerde verlichting is intelligent: het is mogelijk om verlichtingsschema's te programmeren, om ze te beheren in functie van de sterkte van het buitenlicht en aan te passen met aanwezigheidsdetectie. Daardoor is een energiebesparing tot 80% mogelijk.

  Eclairage circulaire à la bibliothèque de Courtrai : Installation, entretien, upgrading et recyclage

  De juiste verlichting

   

  Dit project waagt zich op onbekend terrein. Het is op meer dan één manier innovatief. Door haar licht te kopen, is de stad tijdens de contractperiode verlost van al haar zorgen omtrent onderhoud, vervanging of upgrading. Het project is ook uniek door de mogelijkheid om de apparatuur te hergebruiken tot ze niet langer kan worden gerecycleerd. Tenslotte stelt deze circulaire filosofie andere organisaties in staat om - bij de wederverkoop - te genieten van nog steeds performante armaturen aan een lage prijs.

  Circulaire verlichting - Bibliotheek Kortrijk - Philips Lighting

  Circulaire Verlichting

   

  Met Circular Lighting verschuift de focus naar een circulaire economie, waarin ‘bezit’ vervangen wordt door ‘gebruik’. En uiteraard bespaart u tijdens het gebruik fors op energie en onderhoud.

  Gerelateerde Cases