U bezoekt momenteel de website van Philips lighting. Er is een gelokaliseerde versie voor u beschikbaar.
Suggesties

  Samenwerking leidt tot
  nieuwe winkelervaring 

  Shell-gemakswinkel,
  Rijswijk, Nederland 

   

  Ondanks de groei van e-commerce vinden de meeste verkopen in de detailhandel nog steeds plaats in winkels. En in het geval van benzinestations is de rol van de winkel nog belangrijker, met slechts vier minuten om klanten te vermaken, te inspireren, aan zich te binden en te informeren.

  Shell-gemakswinkel, Rijswijk, Nederland

  Ik vind het heel verfrissend dat
  Philips

  aandacht heeft voor de zakelijke kant van verlichting. Want alles wat we in dienst van de klant doen, moet leiden tot een duurzaam en winstgevend resultaat.”

   

  - Ewout Rooda, Manager Convenience Retail Benelux & France, Shell

  Klanten prikkelen

   

  Winkelgedrag en de uiteindelijke keuze van klanten worden bepaald door een combinatie van waarneming en emotionele respons; het is daarom belangrijk dat een winkelomgeving meerdere zintuigen aanspreekt. En verlichting speelt daarbij een belangrijke rol. Shell wilde de mogelijkheden van verlichting onderzoeken, zoals de invloed ervan op klantgedrag en hoe het de winkelervaring kan verbeteren.

  De juiste verlichting

   

  LED-verlichting is energiezuinig en duurzaam, dus de keuze lag voor de hand. Maar LED-verlichting heeft veel meer te bieden. Shell heeft inzicht gekregen in de koopvoorkeuren op specifieke momenten van de dag, waardoor ze de indeling van de winkel en de productpresentatie konden optimaliseren. De dynamische lichtinstellingen, aangepast aan het moment van de dag, genereerden extra verkeer naar bepaalde productcategorieën, zo bleek. Daarnaast werd de presentatie van producten verbeterd. Klanten oordeelden positief over de uitstraling van de producten en de sfeer in de winkel bij de gekozen verlichtingssmaken en -recepten. Daarnaast noemden klanten het toegenomen gevoel van veiligheid, vooral 's avonds en 's nachts. En tot slot had het personeel minder last van vermoeide ogen en moeheid.

  De belangrijkste voordelen van de installatie

  Inzicht in koopvoorkeuren op specifieke momenten van de dag
  Meer verkeer naar speciaal belichte productcategorieën gedurende de dag
  Verbeterde uitstraling van de uitgestalde producten

  Klanten voelen zich veiliger

   

   

  Uitstekende lichtkwaliteit en geoptimaliseerde productpresentatie

  Het team

  Klant

  Shell 

  Gerelateerde cases