U bezoekt momenteel de website van Philips lighting. Er is een gelokaliseerde versie voor u beschikbaar.
Suggesties

  Geef een benzinestationverlichting

  een licht make-over

  BP benzinestation

  Tilburg, Nederland

   

   

  Ontdek hoe licht helpt de beleving van de klant te verbeteren in het Tilburgse BP-station.

  Philips en BP

  Laag energieverbruik

  is belangrijk,

  en dat is een gevoel van zekerheid ook. Maar de belangrijkste factor is de beleving van de klant. Klanten moeten de winkel ervaren als een prettige plaats om te verblijven. Dit is mogelijk gemaakt dankzij Philips.”

   

  -Joost van Aardenne, Asset Manager BP Europe SE - BP Nederland

  Een gastvrije sfeer voor klanten, met energiebesparende winkelverlichting van Philips
  Betere productpresentatie in de winkel met Philips verlichting voor koelvitrines

  De uitdaging van de klant

   

  BP zorgt voor haar klanten. Toen zich de gelegenheid voordeed om een van hun benzinestations een complete facelift te geven, bekeek de onderneming ook hoe zij de beleving van het station door bezoekende automobilisten zou kunnen verbeteren. Zoekend naar een oplossing die tevens innovatief en energiebesparend was en de veiligheid zou kunnen verbeteren voor de medewerkers, legde BP zeker hoge normen aan voor het station.

  Winkel in een benzinestation, verlicht met Philips winkelverlichting

  De juiste verlichting

   

  Met 400 benzinestations alleen al in Nederland is BP een van de grootste spelers op de Nederlandse brandstoffenmarkt. Zij ging met Philips een relatie aan die is gebaseerd op ons vermogen om onderhoud te leveren, de omvang en kracht van ons aanbod aan goederen en diensten, en onze langetermijninspanning voor het ontwikkelen van lichtinnovaties. Toen het aankwam op het renoveren van het BP-station in Tilburg waren we klaar om vol gas te geven.

   

  De binnenkant van het station werd opgefrist met een LED-verlichtingsconcept. LuxSpace downlights werden gebruikt om een aangename sfeer te scheppen, wat verzekert dat klanten zich welkom voelen in de winkel en geneigd zijn langer rond te kijken in de schappen met voedsel en goederen. Het in de spotlights zetten van koopwaar helpt ook de aandacht van de klanten ernaartoe te trekken, en maakt het voorkomen van de producten nog verleidelijker.

  De buitenkant van het station, inclusief de ruimte onder de overkapping en het voorterrein, werd verlicht met Mini 300 LED en PetrolLED. De verlichting onder de overkapping creëert een gastvrije sfeer en een duidelijk zicht voor de automobilisten, en verbetert daarnaast ook de veiligheid voor de medewerkers van BP. Dit komt door de lange levensduur van de LED´s, die met zich meebrengt dat de medewerkers die niet hoeven te onderhouden; met andere woorden: geen wiebelig geklim meer op lange ladders.

   

  De energie kost BP maar liefst € 28.000 per jaar per individueel station. Met energiezuinige armaturen was Philips in staat het bedrag dat BP besteedt aan elektriciteit voor verlichting met 40% te verminderen.

   

  Leer meer over LED-verlichting voor tankstations

   

  Gerelateerde cases