U bezoekt momenteel de website van Philips lighting. Er is een gelokaliseerde versie voor u beschikbaar.
Suggesties

  Light Forest en Lightfall: nieuwe manieren om licht te ervaren

   

  Dynamisch, empirisch, interactief, overrompelend… dat zijn allemaal woorden die gebruikt worden om twee innovatieve nieuwe lichtinstallaties te beschrijven in de Kazerne, een galerie en creatief centrum in Eindhoven, Nederland. Beide projecten zijn creatieve ontdekkingsreizen naar de menselijke band met licht en hebben als doel de grenzen te verleggen van hoe we dat beleven.

  Light Forest

   

  Verspreide lichtvlekken op de bodem van het bos, gefilterd door het bladerdak van de bomen, twinkelend en speels, een vredig gevoel met zich meebrengend. Dit is een boswandeling op een zonnige dag, maar het creëren van deze natuurlijke scène met behulp van kunstlicht en materialen was een echte uitdaging. Het team bij verlichtingsontwerpbureau BCXSY was echter opgewassen tegen die taak en slaagde erin zo'n ervaring te realiseren met behulp van Philips Luminous Patterns; de vlekkerige, flakkerende lichteffecten werden verkregen door dynamisch programmeren. Het doel was een lichtbeleving te creëren die mensen aanmoedigt hun traditionele ideeën over een 'verlichtingsarmatuur' terzijde te schuiven om de mogelijkheden te kunnen zien van het opnemen van licht rechtstreeks in de oppervlakken die ons omringen.

   

  “Ingesloten verlichting gaat de toekomst van de architectuurverlichting veranderen.” Brad Koerner

  Lightfall- en Light Forest-installaties in de Kazerne te Eindhoven

  Lightfall

   

  Verkennen van de empirische en interactieve mogelijkheden van  licht en geluid staat centraal in het werk  van Philips Lighting -ontwerpers Paul Thursfield en Simon Rycroft.

   

  Lightfall, mogelijk gemaakt door LED-verlichting van Color Kinetics, is de derde in een serie installaties die mensen de mogelijkheid bieden  zich creatief uit te drukken door het  'dirigeren' van reactieve, overrompelende omgevingen.

   

  Stap binnen in Lightfall en u wordt ondergedompeld in een cirkelvormig gordijn van een waterval van licht. Loop verder naar het midden, in een cirkel van licht, en uw bewegingen worden opgevangen en teruggekaatst in een uniek spel van licht en geluid.

   

  "Het was verbazingwekkend de verschillende manieren te zien waarop  mensen het werk ervaren; we willen  zien wat er gebeurt als  mensen op  expressieve en intuïtieve  manieren met licht kunnen spelen" Simon Rycroft

  Lightfall in de Kazerne te Eindhoven