U bezoekt momenteel de website van Philips lighting. Er is een gelokaliseerde versie voor u beschikbaar.
Suggesties

  LED-kooldraadlamp: sfeermakers in elk interieur

   

  Je ziet ze steeds vaker in menig interieur: Prachtige, heldere bollampen. Niet verstopt onder een lampenkap - juist niet zelfs! - , maar ‘gewoon’ en toch prominent aan een snoer aan het plafond. Zeker als ze branden brengen ze op en top sfeer, in de woonkamer, de keuken of de slaapkamer. Deze robuuste sfeermakers lijken op de gloeilamp van voorheen, maar zijn helemaal van deze tijd. Het gaat hier om LED-kooldraadlampen die lang meegaan en maar weinig stroom verbruiken, en zelfs te dimmen zijn.

  Voor elk interieur

   

  Wist je dat deze prachtige LED-kooldraadlampen zijn geïnspireerd op de vuurtorenlampen van vroeger? De combinatie van het heldere glas, de vorm en de fijne kooldraad geven de lamp een ingetogen karakter: onopvallend, maar daarom juist opvallend! Philips levert de decoratieve lampen in twee uitvoeringen: een nostalgische, tijdloze vintage lijn en een gedurfde, strakke serie. Dat maakt deze lamp tot een smaakmaker in elk modern, minimalistisch, industrieel of ‘gewoon’ gezellig interieur.

  Combineren en experimenteren

   

  Je kunt kiezen uit extra grote bol-, druppel- of tubevormige lampen, of zelfs fantasierijke vormen zoals een diamant- of hartvormige lamp. Combineren is gemakkelijk! Hang een (liefst oneven) aantal lampen op gelijke hoogte naast elkaar. Bijvoorbeeld in de keuken of boven de eetkamertafel. Of maak een onweerstaanbaar ‘bundeltje’ door verschillende vormen op ongelijke hoogtes bij elkaar te hangen. Je kan ook experimenteren: Probeer eens een LED-kooldraadlamp als vloerlamp, wandlamp of tafellamp. In combinatie met een leuke vaas of houten wandhaak, kan je zelf heel eenvoudig unieke verlichting maken.

   

  Ga voor de finishing touch door de lampen te combineren met een vintage snoer, met goudkleurige of zwarte fitting. De snoeren zijn standaard 2 meter lang. Wil je het graag korter? Dan is gereedschap niet nodig. Door het snoer netjes in gelijke slagen op te rollen, blijft het resultaat strak en minimaal, precies zoals jij het voor ogen had. 

  Kies je lichtsterkte en lichtkleur


  LED-kooldraadlampen zijn helemaal van deze tijd met een knipoog naar vroeger. De kooldraad lijkt op de gloeidraad (die je nog kent van de gloeilamp), maar is energiezuiniger en kan tegen een stootje. De lichtsterkte van veel LED-lampen regel je gewoon via jouw bestaande dimmer. Eén draai aan de knop en je hebt instant sfeer. Durf bovendien te experimenteren met lichtkleur. De verschillende lampen zijn namelijk verkrijgbaar in koel of warm wit licht. 

  Meer informatie

   

  Over de mogelijkheden van LED-kooldraadverlichting valt veel te vertellen. Wil je meer weten over de mogelijkheden, ga dan eens langs bij een bouwmarkt of verlichtingsspeciaalzaak. Of doe nog meer inspiratie op online.