U bezoekt momenteel de website van Philips lighting. Er is een gelokaliseerde versie voor u beschikbaar.
Suggesties

    Drie grote misverstanden over LED

     

    Verschillende situaties vragen om verschillend licht. Functioneel en helder licht tijdens het koken, prettig leeslicht om te lezen, sfeerlicht tijdens het kijken van je favoriete serie na een drukke dag. Altijd gedacht dat je dit niet kunt bereiken met LED-lampen? We zetten de drie grootste misverstanden op een rij. 

    Misverstand 1: LED lampen dimmen is lastig


    Het kunnen dimmen van je verlichting, zorgt ervoor dat licht past bij verschillende situaties. LED-verlichting kan gedimd worden, maar soms gaat dat niet goed. Dit heeft te maken met twee dingen: de dimbaarheid van de lamp en de dimmer:

     

    1. De dimbaarheid van een LED-lamp kun je nagaan aan de hand van de verpakking. Is deze dimbaar, dan staat dat er in de meeste gevallen op.


    2. De standaard dimmers die de meeste mensen in huis hebben, zijn ooit gemaakt en geïnstalleerd om gloeilampen en halogeenlampen te dimmen. Dit soort lampen heeft een ander wattage-bereik dan LED-lampen. Bovendien werkt LED-verlichting anders en zit het vaak onder de ondergrens van de frequentie van een traditionele dimmer, waardoor het dimmen weinig tot geen effect heeft of de lamp gaat knipperen. Een speciale dimmer voor LED is vaak de oplossing.

    Dimmen zonder dimmer?

    Er zijn ook LED-lampen die je kunt dimmen zonder een dimmer te gebruiken, zoals de SceneSwitch lamp. Deze werkt met je bestaande wandschakelaar: een klik op de schakelaar staat gelijk aan een andere lichtsterkte. Zo switch je van helder licht, naar natuurlijk licht en naar zacht warm licht.

    SceneSwitch

    Misverstand 2: LED gaat niet lang mee


    Er zijn twee dingen die LED-lampen energiezuinig maken: het lage energieverbruik en de lange levensduur. Een LED-lamp heeft tot 90% minder energie nodig dan een traditionele lamp met dezelfde lichtopbrengst en gaat 20-25 keer langer mee. LED-verlichting is duurder dan een traditionele lamp, maar levert een energiebesparing op en hoeft minder snel vervangen te worden. Dat scheelt in kosten én belasting van het milieu. En ook handig; je hoeft minder vaak je lampen vervangen!

    Misverstand 3: Alleen koel wit licht met LED


    In de begintijd van LED-verlichting, was de technologie nog niet zo ver dat er verschillende tinten wit licht mogelijk waren. Inmiddels is LED verder doorontwikkeld en is koel wit licht tot warm wit licht mogelijk, afhankelijk van de soort lamp die je koopt. Er zijn specifieke LED-lampen met koele of juist warme tinten wit. Er zijn ook lampen die van kleurtoon veranderen als je ze dimt, zoals de WarmGlow lamp. Hoe meer je deze lamp dimt, hoe warmer de kleur wordt. Met de Philips Hue lampen kies je zelfs uit 16 miljoen kleuren om het licht van je LED-lampen aan je stemming aan te passen.

    Sta je op het punt lampen te vervangen? Nu weet je wat je met LED kunt bereiken. Benieuwd naar alle opties die Philips biedt? Bekijk ze hier.