U bezoekt momenteel de website van Philips lighting. Er is een gelokaliseerde versie voor u beschikbaar.
Suggesties

  Tips voor sfeerverlichting in de tuin of op balkon

   

  Ook in het najaar is het belangrijk om aandacht aan de tuin te besteden. Natuurlijk zitten we vooral binnen en brengen we minder tijd in de buitenlucht door. Maar vanuit de woonkamer kijken we nog wel op de tuin uit. Hoe zorg je er voor dat het op het terras of balkon net zo gezellig en sfeervol wordt als binnen? Het begint allemaal met een goed plan, de mooiste sfeermakers en sfeervolle verlichting op de juiste plekken. Ik geef jullie een aantal tips zodat je tuin er de hele dag door sfeervol uit ziet.

   

  Auteur: Ilse van Elleswijk (interieurstylist)

  Welke stijl en indeling heeft jouw ideale buitenruimte?


  Hoe ziet jouw ideale tuin eruit? Misschien heb je al wel inspiratie verzameld voor het terras of balkon. Een moodboard is namelijk het startpunt van jouw perfecte buitenruimte. Verzamel mooie plaatjes uit tijdschriften of op Pinterest om jouw stijl te bepalen. Daarna kan je je gaan richten op de indeling van de tuin. Ga online of op papier aan de slag met het tekenen van de indeling van jouw buitenruimte. Houd hierbij rekening met de verlichting. Denk daarbij aan sfeerverlichting maar ook aan functionele verlichting. Sfeerverlichting kan eraan bijdragen dat de tuin er ’s avonds gezelliger uitziet. Maar ook voor het comfort en veiligheid is verlichting in het najaar onmisbaar. Goede verlichting bij de voordeur en achterdeur is niet alleen praktisch voor als je in het donker thuiskomt, maar het zorgt er ook voor dat ongewenste gasten zich wel twee keer bedenken.

  Groen zorgt voor kleur, leven en sfeer


  Groen mag in de tuin niet ontbreken als sfeermaker. Klinkt logisch, maar toch zien we steeds vaker tuinen waar geen plantje meer is te zien. Het onderhouden van planten hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn en zorgt voor veel sfeer in de tuin. Hou je niet van tuinieren? Kies dan voor planten die nauwelijks verzorging nodig hebben. Ook voor het terras of balkon zijn er genoeg mogelijkheden voor groen. En nu alles is uitgebloeid is een gezellige tuin juist belangrijk. De tuin maak je extra sfeervol met wat najaarsbloeiers in mooie plantenpotten.

  Planten in de spotlights

   

  Vergeet niet om op strategische plekken in de buurt van je planten verlichting te plaatsen. Het zou toch jammer zijn als je alleen bij daglicht van je planten kunt genieten. Niet alleen worden je favoriete planten op deze manier ’s avonds mooi uitgelicht, maar het is ook praktisch. Zo kun je later op de avond nog tuinieren als de temperatuur iets gezakt is. Kies bijvoorbeeld voor een aantal lantaarns rondom of in de buurt van je planten, deze geven mooi sfeerlicht.

  Sfeervol licht maakt je terras of balkon af

   

  Om het buiten ook gezellig en sfeervol te maken mag goede sfeerverlichting niet ontbreken. Daarnaast mag de verlichting in de tuin ook best een beetje praktisch zijn. Met de juiste verlichting voorkom je de kans om te struikelen of te vallen op een donker pad. Denk bijvoorbeeld aan sfeerverlichting zoals spots, die niet alleen mooi zijn maar ook een tuinpad goed verlichten. Of een lamp die een mooie plant of een karakteristieke boom uitlicht. En wil je toch even buiten zitten? Een vuurkorf is niet alleen behaaglijk, maar ook sfeervol en een mooie natuurlijke lichtbron in je tuin.

  Verlicht je mooiste tuinaccessoires

   

  Het terras maak je extra gezellig met tuinaccessoires zoals tuinposters, vazen, kunst, lantaarns, mooie vogelhuisjes of een plantentafel gevuld met speciale planten zoals kruidenplantjes. Met speciale sfeerverlichting geef je deze items de aandacht die ze verdienen, ook (vooral) als het ’s avonds schemert of donker is. Zonde om al dat moois te moeten missen zodra de zon onder is gegaan.

  Ben je nog op zoek naar inspiratie voor het juiste licht in de tuin, onder de terrasoverkapping of op je balkon? We hebben een breed assortiment aan spots, wandlampen en paaltjes voor diverse toepassingen. Denk aan spots om decoratie te accentueren, paaltjes om een pad (veilig) te verlichten of misschien heb je een terras of veranda waar je leeslicht wilt om tijdens warme avonden te lezen. Je vindt een overzicht van onze buitenlampen hier. Of bekijk het account van Ilse voor meer foto’s en ideeën.

   


  Met de juiste sfeerverlichting, zit je 's avonds ook nog heerlijk buiten”

  Ilse van Elleswijk, interieurstylist en influencer @ InteriorTwin
  Ilse van Elleswijk interieuradvies