U bezoekt momenteel de website van Philips lighting. Er is een gelokaliseerde versie voor u beschikbaar.
Suggesties

  5 interieur ideeën om licht en kleur te combineren

  5 interieur ideeën om licht en kleur te combineren


  Licht en kleur maken een ruimte mooier. We vroegen Heleen van Gent Kleurexpert van Flexa haar tips om alles uit het spel tussen licht en kleur te halen. “Kleur maakt een ruimte persoonlijk en prettig. Licht speelt daarbij een hele belangrijke rol. Mensen zijn zich niet altijd bewust van wat licht kan doen in een interieur”. Daarom deze 5 tips:

  1. Kleur en licht waar begin je?


  Begin met de vraag: Wil ik kleur in mijn interieur? Kies een kleur op de muur waar je echt blij van wordt. Kijk bij daglicht wat het doet, want een kamer op het zuiden of het noorden is een wereld van verschil. Uitproberen wat een kleur bij jou thuis doet? Test je kleur met de Flexa Kleurtester.
  Kleuradvies interieur woonkamer, speel met diverse kleuren en verlichtingen

  2. Effe dimmen


  “Door te spelen met licht kun je dezelfde ruimte verschillend gebruiken. Soms wil je gewoon dat er aan de ene kant van de kamer huiswerk gemaakt kan worden en aan de andere kant gezellig sfeerlicht.” Daar zijn handige oplossingen met dimbare LED verlichting voor. Philips heeft WarmGlow ledlampen. Met je eigen dimmer kun je dit licht dimmen naar een warme gloed. Hoe meer je dimt, hoe meer sfeer.
  Kleuradvies interieur: Gebruik dimbare led verlichting in je woonkamer

  3. Van onopvallend naar blikvanger 


  “Verrassend is dat je van een gewone muur met kleur een blikvanger kan maken. Doe daar nog eens de juiste belichting bij en een wand wordt bijna een kunstobject. Kleur dus gewoon een klein muurtje en zet er een lamp op.” Onverwachte plekken in huis worden leuker door er te experimenteren met kleur in de vorm van verf en verlichting
  Kleuradvies interieur: gebruik tafellamp als styling
  Kleuravies interieur: Gebruik design staan lampen

  4. Twinkle twinkle


  Metallic muurverf laat op zijn best zien wat het effect van licht is. Je muur ziet er op elk tijdstip van de dag weer anders uit. Flexa Creations Metallic Muurverf is er in verschillende kleuren. Een echte eye catcher die licht reflecteert.
  Kleuradvies openhaard
  Kleuradvies interieur: bureau tafel

  5. Kijk naar kleur


  Kijk om je heen. Vind inspiratie bijvoorbeeld online. Kijk naar welke kleur bij jou past, kleur is uiteindelijk persoonlijk. Bedenk ook of de kleur je ruimte mooier gaat maken. De rol van licht speelt daar ook weer een belangrijke rol in. Kijk naar de kleur met verschillende lichtbronnen zoals daglicht en kunstlicht. “Kleur en licht zullen elkaar namelijk altijd beïnvloeden. Dat maakt het juist interessant.” 

  Het ultieme spel tussen verlichting en kleur?


  Bij kleur is er geen goed of fout. Het gaat om wat jij mooi vindt. Dit kun je testen met de Flexa Kleurtester.
  Met licht kun je spelen afhankelijk wat je in de ruimte doet. De Philips Warmglow leent zich daar optimaal voor. Probeer en ontdek waar jouw interieur het mooiste in uitblinkt. Ontvang nu  tot €7,50 terug bij Karwei op een Philips LED-lichtbron bij aankoop van 35 euro aan Flex Creations muurverf bij Karwei.