U bezoekt momenteel de website van Philips lighting. Er is een gelokaliseerde versie voor u beschikbaar.
Suggesties

  Als de wind licht wordt

   

  Windlicht is het nieuwste werk van Daan Roosegaarde en zijn team van ontwerpers en technici. Dit project verkent de unieke band tussen het Nederlandse landschap en groene energie. Ons land staat al eeuwenlang bekend om zijn progressieve houding ten opzichte van duurzaamheid. Maar het concept van duurzaamheid verandert, net als het Nederlandse landschap.

  Schoonheid van groene energie


  Om de aandacht te vestigen op deze veranderingen wilden Roosegaarde en zijn team de schoonheid van groene energie laten zien. In het donker dansen groene blaadjes van licht over de wieken van de windmolens in St. Annaland, Zeeland. Unieke software en tracking-technologie kunnen de wieken detecteren die bewegen met een energieke snelheid van 280 km/h.
  Daan Roosengaarde – windmolens en licht

  Groene technologie


  Roosegaarde werd geïnspireerd door Kinderdijk, een verzameling van 19 iconische windmolens in Zuid-Holland die in de geschiedenis teruggaan tot 1740, en wilde voortborduren op dit vroege voorbeeld van Nederlandse innovatie. Hierbij maakt hij verbinding met het hedendaagse landschap en creëert hij een positief beeld rondom groene technologie, een drijvende kracht achter al het werk van Roosegaarde.
  Daan Roosengaarde – windmolens en licht

  De verhalen achter het kunstwerk


  Zijn doel was 'groene energie de allure te geven die zij verdient'. Om de ervaring compleet te maken, kunnen bezoekers afstemmen op radiozender WINDLICHT FM 105,3 FM om de verhalen achter het kunstwerk te horen.

   

  Lees meer over het project (en andere projecten) op de website van Roosegaarde