U bezoekt momenteel de website van Philips lighting. Er is een gelokaliseerde versie voor u beschikbaar.
Suggesties

  Vitaliseer je woning met

  Compacte fluorescentielampen

  Philips compacte fluorescentielampen (CFL) leveren een comfortabel, zacht licht voor een uitnodigende sfeer. CFL-lampen produceren een energiebesparend, lang meegaand licht met hoge prestaties. Deze lampen zijn de best verkochte spaarlampen. CFL’s combineren het energieverbruik van fluorescentieverlichting met het gemak en de populariteit van gloeilamparmaturen.

   

  Philips compacte fluorescentielampen passen in de meeste armaturen die zijn ontworpen voor gloeilampen en ze verbruiken ongeveer 75% minder energie. CFL´s gaan 6 tot 15 maal langer mee (6000–15.000 uur). CFL´s zijn economisch en efficiënt in ruimten waar het licht gedurende lange perioden brandt.

   

  Van tafellampen en inbouwverlichting tot decoratieve armaturen: compacte fluorescentielampen zijn verkrijgbaar in de vertrouwde vormen en formaten, en in de kleuren zacht wit, naturel of daglicht.

   

  Bekijk alle CFL-lampen

  Geschiedenis


  CFL´s werden in het midden van de jaren 1980 geïntroduceerd. De prestaties, efficiëntie (ongeveer 75% lager energieverbruik dan gloeilampen), prijs en levensduur (ze gaan 10 maal langer mee) zijn sinds 1990 verder verbeterd. De Philips CFL-lamp is een goede keuze voor thuisgebruik. CFL kreeg zelfs een Energy Star-label.
   

  Hoe onze CFL-lampen werken

   

  Licht van een fluorescentielamp wordt opgewekt door een elektrische stroom die door een inert gas wordt geleid. Dit produceert ultraviolet licht dat voor het menselijk oog onzichtbaar is. Het ultraviolette licht reageert met speciale fosformengsels die aan de binnenzijde van de lampballon zitten. Daardoor wordt het onzichtbare licht efficiënt omgezet in bruikbaar wit licht. Fluorescentielampen vereisen een speciale voeding, voorschakelapparaat of VSA genoemd, die nodig is om de stroomsterkte in de lamp te regelen en een compatibele startspanning te leveren. Elektronische VSA´s vervullen dezelfde functie als elektromagnetische VSA´s, maar ze overtreffen de verouderde elektromagnetische producten. Dit doordat ze met een zeer hoge frequentie werken, wat geknipper en gezoem voorkomt en het rendement verhoogt. Elektronische VSA’s bieden constanter en efficienter functioneren, dimbaarheid en netwerk mogelijkheden. Hiermee kan de verlichting geavanceerd geregeld worden.

   

   

  CFL-lampen uitzoeken? Wij leggen je uit waarom


  Met onze energiezuinige lampen kun je profiteren van vitaliserend licht, terwijl je tegelijkertijd energie en geld bespaart. Ze zijn perfect voor taakverlichting in studeerkamers, thuiskantoren en andere ruimtes die extra helderheid vereisen. Ze gaan tot 20 maal langer mee dan traditionele gloeilampen en verbruiken tot 80% minder energie.

   

  Ze zijn verkrijgbaar in diverse vormen en formaten, dus je vindt altijd de juiste lamp die past bij jouw behoeften:

   

  • De zeer populaire staafvorm is perfect bij functionele verlichting, gewoonlijk in normale of afgeschermde armaturen waarin de lamp minder zichtbaar is

   

  • De compacte spiraalvorm past perfect voor kleinere armaturen en is de eerste keuze als je meer lichtopbrengst nodig hebt om een ruimte werkelijk helderder te maken

   

  • De standaard lamp (in ´A-ballon´) is de meest vertrouwde vorm en de beste keuze voor het creëren van sfeer en gezelligheid, gewoonlijk met tafellampen of plafondarmaturen

   

  • De deco/vormen (globes, kaarslampen) worden gebruikt voor meer decoratieve armaturen waarin de lamp beter zichtbaar is

   

  • Buizen worden gebruikt voor taakverlichting of voor het verlichten van grote oppervlakken zoals gangen of garages

   

  Populaire producten

  Neem een kijkje bij onze populaire producten en kies de juiste lamp


  FAQ

   

  Wil je meer informatie over CFL-lampen? Hier vind je de antwoorden op de vijf meest gestelde vragen.

   

   

  1. Wat zijn de voordelen van CFL?

  Compacte fluorescentielampen (CFL´s) gaan langer mee en verbruiken minder elektriciteit dan conventionele gloeilampen. Ze zijn een uitstekende keuze als je zoekt naar een gemakkelijke manier om energie te besparen en je elektriciteitsrekeningen voor verlichting te verlagen.
   
  2. Hoelang gaan ze mee?


  CFL-lampen hebben een levensduur van 6000 tot 15.000 gebruiksuren, dus ze hoeven slechts zelden vervangen te worden. Ter vergelijking: gewone gloeilampen worden gewoonlijk gespecificeerd voor een levensduur van 1000 uur.
   

  De werkelijke levensduur wordt beïnvloed door de frequentie van in- en uitschakelen en de gebruiksomstandigheden (extreme koude of hete omgeving kan resulteren in een kortere levensduur).
   

  3. Waar kan ik staaflampen gebruiken?

   

  De erg populaire staafvorm is perfect voor functionele verlichting zoals taakverlichting of voor het verlichten van grote ruimten zoals gangen en garages, waar de lamp minder zichtbaar is.

   

  4. Waar kan ik spiraallampen gebruiken?

   

  De compacte spiraalvorm is perfect geschikt voor kleinere armaturen en de eerste keus als je meer lichtopbrengst nodig hebt om een ruimte echt goed te verlichten.

   

  5. Waar kan ik een standaard- of decoratieve ballonvorm gebruiken?

  De standaard ballon (‘A-ballon’) is de meest vertrouwde ballonvorm en het best geschikt voor het scheppen van een gezellige sfeer, meestal in tafellampen en plafondarmaturen. Ook verkrijgbaar in een diversiteit van decoratieve vormen voor meer decoratieve armaturen waarin de lamp beter zichtbaar is.
   
  6. Wat moet ik doen als een CFL niet meer werkt?

   

  Compacte fluorescentielampen moeten behandeld worden als klein chemisch afval. Ze moeten voor recycling worden ingeleverd bij je lokale afvalverwerking.

   


  Wat je moet weten

   

  Waarom kiezen voor CFL-lampen?

   

   

  Spaarlampen zijn een heel economische keuze.

  Ze verbruiken tot 85% minder energie dan klassieke gloeilampen, en hebben een levensduur tot 15 jaar dus hoeven zelden vervangen te worden.

  Spaarlampen bieden de perfecte reeks functionele verlichting met hoge helderheid voor bijvoorbeeld werkruimten, keukens en woonkamers. Maar er is meer!
   

  Philips CFL spaarlampen zijn verkrijgbaar in verschillende vormen en ontwerpen.

  Bovendien zijn ze te verkrijgen in verschillende kleurtemperaturen: van koele, heldere daglichttinten die een verfrissend en opwekkend effect hebben tot warm witte tinten die gezellig en ontspannend zijn.
   

  Kortom:

  Als je op zoek bent naar een gemakkelijke manier om energie te besparen en je elektriciteitsrekening te verlagen, zijn spaarlampen een goede keuze. Daarnaast bieden spaarlampen nog meer mogelijkheden voor het creëren van het juiste lichteffect en een sfeer die past bij jouw stemming.


  CFLi-assortiment