Meer merken van

Slaapkamer Verlichting

Zie wat u in de woon- en slaapkamer met licht kunt doen

Video - Zie hoe de woonkamer van de familie Johnson een metamorfose onderging, waardoor iedereen zich prettiger ging voelen.

Hulp voor oudere ogen

Zie hoe de woonkamer van de familie Johnson een metamorfose onderging, waardoor iedereen zich prettiger ging voelen.

Hulp voor oudere ogen

New York

Hulp voor oudere ogen

Video - Een moderne ruimte creëren om gasten te ontvangen

Berlijn

Een moderne ruimte creëren om gasten te ontvangen

Video - Het hart van een huis verwarmen

Berlijn

Het hart van een huis verwarmen

De juiste verlichting in de slaapkamer kiezen voor een oase van rust

 

De slaapkamer is één van de belangrijkste kamers in onze woning. Over de jaren heen is de slaapkamer veel meer geworden dan enkel een plek om te slapen. In de slaapkamer kom je tot rust, ontsnap je aan het hectische dagelijkse leven en kan je de romantiek doen oplaaien. En dat allemaal met de juiste slaapkamerverlichting.

 

We brengen heel wat tijd door in onze slaapkamer. Zo brengen we er al slapend toch zo’n 7 à 8 uur door. Maar de slaapkamer van vandaag is meer dan dat…

 

Van ontspannen tot werken - slaapkamerverlichting voor ieders noden

 

Voor sommigen is de slaapkamer (deels) ook een werkplek, een plek om te ontspannen bij een boek of film maar zeker ook de plek voor romantiek. En ook voor onze kinderen staat de slaapkamer voor meer dan alleen maar slapen. De slaapkamer is ook hun studeer- en speelruimte. Bij het inrichten van de slaapkamer is de verlichting dan ook één van de aandachtspunten.

 

We zijn allang afgestapt van het concept waarbij we slechts één lichtbron voor één ruimte gebruikten. Voor iedere functie kunnen we namelijk een andere lichtbron gebruiken. Plafondverlichting in de vorm van een plafonnière of hanglamp mag uiteraard niet ontbreken als algemene verlichting. Om rustig een boek te lezen mag de algemene verlichting uit en schakel je best over op wandverlichting. Bij voorkeur een wandlamp met flexibele arm zodat je jouw partner niet stoort. Tijdens het werken of studeren is gericht licht ook zeer belangrijk. Een goede leeslamp op de bureau mag daarom zeker niet ontbreken.

 

Maar ook sfeer is dus niet onbelangrijk. Tijdens een film zorgtsfeerverlichting voor de juiste ‘mood’. Best kies je voor de slaapkamer ook een lichtbron met dimbaar licht. Zo kan je afhankelijk van het moment het licht afstemmen op de sfeer. Denk zeker ook aan gekleurd licht wat voor een aparte sfeer in je slaapkamer zorgt. Ten slotte kan je ook spelen met directe en indirecte verlichting. Zo kan je onder het tv-meubel een LEDstrip plaatsen wat voor een leuk en gezellig effect zorgt.

Ontdek wat onze slaapkamerverlichting met uw slaapkamer doet

 

Neem een kijkje in ons assortiment slaapkamerverlichting slaapkamerverlichting en ontdek hoe onze slaapkamerverlichting jouw slaapkamer transformeert in een gezellige en rustgevende plek.

Bedroom-image1