Suggesties

  Geef uw aquarium het

  licht dat het verdient

  Philips CoralCare LED-armatuur

   

  De unieke functies van CoralCare zijn:

   

  • Breed spectraal bereik – geoptimaliseerd voor koraalgroei en een natuurlijke weergave van het rif
  • Perfecte lichtbalans – unieke oplossing voor homogene lichtverdeling en kleurmenging
  • Gemakkelijk te regelen – Door verschillende LED's op intelligente wijze te combineren met verschillende golflengtes, hebben we het instellen van de controller voor de gebruiker vereenvoudigd. Daardoor hoeft die alleen nog maar het gewenste kleurpunt en de intensiteit te selecteren, zonder zich druk te hoeven maken over de optimale lichtkwaliteit voor koraalgroei en een fraaie weergave.
  • Weinig onderhoud – robuuste vormgeving en materialen voor lange levensduur
  • Gemakkelijk te installeren – driver geïntegreerd in armatuur, inclusief montagekit en computerinterface
  • Laag energieverbruik dankzij uiterst efficiënte LED's

  Gemakkelijk te regelen

   

  Er is een regelsysteem nodig voor het bedienen en dimmen van de CoralCare armaturen. Dit regelsysteem wordt afzonderlijk verkocht en bestaat uit een USB-kabel, een universele voedingsadapter en regionale netstekeradapters. De USB-kabel wordt gebruikt om het regelsysteem aan te sluiten op de PC voor programmering en voeding (in combinatie met de voedingsadapter) als de controller werkt als een op zichzelf staande unit.

   

  De controller kan tot 4 CoralCare armaturen bedienen.

  CoralCare controller for LED aquarium lighting

  Fig. 1 CoralCare controller

  Modes


  De controller ondersteunt twee modi:
  'Tijdsplanning' en '0-10 V'.


  Fig. 2: De CoralCare softwaretoepassing voor PC

  Tijdsplanning-modus


  In de modus 'Tijdsplanning' kan de eigenaar van het rif een 24-uurs schakelplan definiëren dat geprogrammeerd kan worden met een PC-toepassing. De gebruiker kan 20 lichtinstellingen beheren (kleurpunt en intensiteit) en het regelsysteem berekent automatisch een soepele overgang tussen de verschillende lichtinstellingen. Dit maakt scènes met vloeiende zonsopkomsten en zonsondergangen mogelijk.


  Fig. 3: Instellen van kleurpunt. Tijd, kleurtemperatuur en lichtintensiteit kunnen worden ingesteld

  De software is gebruiksvriendelijk en kan gedownload worden vanaf de Philips CoralCare-website.

   

  Een van de unieke eigenschappen van de CoralCare software is dat de aquariumhouder zich geen zorgen hoeft te maken over de instellingen van elk individueel LED-kanaal. U hoeft alleen de kleurtint en de intensiteit te definiëren. Dit vereenvoudigt het opstellen van een lichtplanning aanzienlijk. Het betekent ook dat u zich geen zorgen hoeft te maken over het 'correcte' lichtspectrum. Philips heeft in de achtergrond namelijk spectrale grenswaarden aangebracht om te voorkomen dat er verkeerde spectrale content wordt geselecteerd die de gezondheid van het koraal zou kunnen schaden.

   

  Maar de software is nog altijd flexibel genoeg om u de lichtinstellingen te laten aanpassen aan uw persoonlijke smaak.

   

  Met de kleurenreeks leveren we een uitstekende kleurweergave van natuurlijke tinten evenals fluorescentieweergave tijdens de blauwige 'avond'-tinten.

  coralcare night time
  Ochtend/Avond
  Verbetert de fosforescerende effecten van koralen
  Overdag
  Natuurlijk aanzien van koraal
  en vissen
  coralcare day time
  Fig. 4: Twee voorbeelden van kleurtinten die algemeen gebruikt worden
  De 24-uurs lichtplanning kan worden opgeslagen in een afzonderlijk tekstbestand zodat het gedeeld kan worden met uw collega-rifliefhebbers. Het bevat tevens een door Philips aanbevolen instelling die kan worden geladen door in de CoralCare toepassing op 'laad standaard instellingen' te klikken.

  Fig. 5: Aansluiten van de 0-10 V-interface

  0-10 V-modus


  De CoralCare controller kan gemakkelijk geprogrammeerd worden via een Windows PC, maar het is ook compatibel met de meeste 0-10 V-regelinterfaces voor aquariums.

   

  De controller kan worden ingesteld op een 0-10 V-modus, wat betekent dat het niet langer reageert op het geprogrammeerde tijdschema maar op de twee 0-10 V-ingangskanalen op de CoralCare controller.  Door de juiste spanningen aan te brengen op deze ingangspennen kan de CoralCare controller direct bediend worden via een interface van derden. Deze kan deel uitmaken van een aquariumcomputer of elk ander apparaat dat compatibel is met de 0‑10 V-interface zoals Profilux en Apex (bewezen in gebruiksertests).

  Taakverlichting


  De CoralCare controller bevat een knop waarop gedrukt kan worden om een vooraf gedefinieerde taakverlichting te starten. Taakverlichting kan gebruikt worden om snel het standaard verlichtingsschema te onderdrukken. Bijvoorbeeld: Het is een handige optie om 's nachts snel de bewoners van uw rif te inspecteren. Als u op de knop drukt, wordt er snel een lichtinstelling geladen en nogmaals drukken schakelt de instellingen terug naar hun vorige status. De functie kan ook gebruikt worden in combinatie met een vooraf gedefinieerde tijd. Als er op de knop wordt gedrukt, kan een vooraf gedefinieerde lichtinstelling geladen worden voor een tijdsduur van 1-59 minuten. Na verloop van die tijd keert het regelsysteem terug naar zijn oorspronkelijke instellingen. Het tijdsverloop van 1-59 minuten kan altijd onderdrukt worden door nogmaals op de knop te drukken (waarbij de voorgaande instellingen worden geladen).

  Noodvoeding


  Als de voeding van de controller wordt onderbroken, wordt het tijdschema gedurende maximaal 48 uur aangehouden. Als de voeding niet binnen deze periode wordt hersteld, moet de gebruiker de controller opnieuw programmeren.


  De controller ondersteunt zomer- en wintertijd, dus het blijft overal en het hele jaar door correct functioneren.


  Fig. 6: 48-uurs noodvoeding na stroomonderbreking

  Demo- en live-modus


  De CoralCare interface en de controller ondersteunen een demo- en een live-modus. Als de controller is verbonden met de PC kan de live-modus geactiveerd worden. Elke in de gebruikersinterface opgeslagen instelling kan direct overgezet worden naar de CoralCare armaturen om te bekijken hoe de scène eruit ziet in uw rifaquarium. Het is dus niet verplicht de controller te programmeren met alle armaturen aangesloten.

  In de demo-modus kunt u een procedure starten waarin het 24-uurs schema wordt ingekort tot demonstratie van 2 minuten. Tijdens deze demonstratie wordt het lichtschema naar de armaturen gezonden.