You are now visiting our Global professional lighting website, visit your local website by going to the USA website

Circular lighting

Wat is Circular lighting?

Philips introduceert ‘Circular lighting’: een lighting service waarmee u en Philips bijdragen aan een wereld met zo min mogelijk afval en een optimaal behoud van grondstoffen. Met Circular lighting verschuift de focus naar een circulaire economie, waarin ‘bezit’ vervangen wordt door ‘gebruik’. En uiteraard bespaart u tijdens het gebruik fors op energie en onderhoud.

 

Circulaire economie

Voor een duurzame wereld is de transitie van een lineaire naar een circulaire economie essentieel. Een circulaire economie richt zich op de ontkoppeling van economische groei van het gebruik van natuurlijke hulpbronnen door deze hulpbronnen efficiënter te gebruiken. Een circulaire economie stimuleert per definitie innovatie op het gebied van hergebruik van materiaal, componenten en producten. Door ondernemers de mogelijkheid te bieden tot het circulair inkopen van licht draagt Philips Lighting bij aan een duurzame economie.

Circular Lighting - infographic

“Turntoo ondersteunt Philips bij het bouwen van een meer toekomstbestendig bedrijf door het gezamenlijk ontwerpen, implementeren en vermarkten van service modellen die natuurlijke bronnen voor de toekomst behouden door conceptueel voor alle materialen, componenten en producten een restwaarde te definieren”

 

- Thomas Rau, CEO Turntoo

Thomas Rau, CEO Turntoo

Wat betekent dit voor u?

Geen investering
U betaalt een vergoeding per maand of kwartaal
Aanzienlijke besparing
Lager energieverbruik
Minder CO2 uitstoot
Efficiënt gebruik van grondstoffen
Circular Lighting whitepapers - circular design, reverse logistics, nieuwe businessmodellen

White papers

 

Wilt u meer weten over de thema’s: nieuwe businessmodellen, modulair design en/of reverse logistics? Download dan onze white papers over circulaire economie.

Checklist: 7 Stappen naar een circulair bedrijf

7 stappen naar een circulair bedrijf

 

U heeft circulair ondernemen op uw agenda staan maar weet niet waar u allemaal op moet letten? Onze checklist “In 7 stappen naar een circulair bedrijf” zal u alvast op weg helpen.

Nieuws en artikelen

   

Circulaire verlichting in Schiphol Lounge 2  

 

In Lounge 2, een van de terminals van Schiphol van ongeveer 9000 m2, is gekozen voor Philips’ Circular lighting. In het artikel van Stedenbouw en Architectuur wordt dieper ingegaan op dit project en deze duurzame lichtoplossing.

 

Lees meer  

Schiphol doet mee aan circulaire economie

   

Persbericht Schiphol Philips

 

Philips introduceert circulaire verlichting als nieuwe standaard in de transitie naar een circulaire economie. Schiphol Group, Cofely en Philips zijn een samenwerking aangegaan voor de nieuwe verlichting in de terminal van Schiphol.

 

Lees meer 

Philips - BREAAM certificering

BREEAM certificering

 

In plaats van het werken met eigen definities voor duurzaamheid is er een algemeen toepasbare richtlijn ontwikkeld die bekend staat onder de naam BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Method). De BREEAM methodiek geeft een duurzaamheidsclassificatie voor gebouwen. Deze classificatie maakt het mogelijk om gebouwen onderling te vergelijken op hun duurzaamheid. Circular lighting draagt overigens bij aan een betere duurzaamheidsclassificatie. Lees meer over de BREEAM-score in onze BREEAM gids.

 

Download de BREEAM gids

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief 

 

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws, producten en promoties.

 

Inschrijven nieuwsbrief