You are now visiting our Global professional lighting website, visit your local website by going to the USA website

Beleef voetbal
op zijn mooist!

See what light can do

Philips stadium

PSV trapte als eerste eredivisieclub in Nederland af in een met LED verlicht Philips Stadion. Om dit moment samen te vieren, werden de spelers, supporters én de kijkers thuis op een unieke lichtshow getrakteerd. Bekijk in de video hiernaast en hieronder hoe de nieuwe veldverlichting ervaren werd.

 

De digitale stadionverlichting ArenaVision is een technologische mijlpaal in de Nederlandse sport. Een bijzondere innovatie op het gebied van lichtbeleving die in Nederland nu nog alleen te ervaren is in het Philips stadion. Door slimme innovatie zijn de kleinste gebaren en emoties zichtbaar voor bezoekers van het stadion en televisiekijkers thuis.

ArenaVision LED-verlichting is een LED innovatie die nieuw licht werpt op de voetbalbeleving in het stadion.

 

De veelzijdige mogelijkheden van deze innovatieve ArenaVision LED-stadionverlichting zorgt voor een enorme stap voorwaarts in de totale beleving van een voetbalwedstrijd of om de beleving van een evenement naar een hoger plan te tillen.

Philips stadium

ArenaVision LED in concert

Bij het Guus Meeuwis optreden in het Philips stadion is het lichtsysteem voor de eerste keer gebruikt in een concert.

 

Met ArenaVision LED heb je meer mogelijkheden. Ze kunnen aan- en uit zonder dat ze een opwarmtijd nodig hebben, maar kunnen ook apart aangestuurd worden waardoor je snel kunt schakelen en dimmen. Hierdoor kan de standaard veldverlichting van het stadion geintegreerd worden in specifieke showverlichting.

 

Tijdens het Guus Meeuwis concert zijn deze verwerkt in de show om een soort shock effect te creëren. Door de armaturen een aantal keren heel krachtig te gebruiken wordt het publiek verrast door de hoeveelheid licht die in één keer in de show is toegevoegd.

 

Stadionverlichting op een nieuwe manier.

Bij PSV staat innovatie hoog in het vaandel. Ik ben blij dat wij de eerste zijn in Nederland met deze nieuwe vorm van LED-stadionverlichting. Het systeem geeft ons de mogelijkheid om de kijkervaring van onze fans in het stadion en de mensen thuis voor de buis, definitief te veranderen. De grenzeloze mogelijkheden van LED-verlichting hebben we volledig geïntegreerd in ons wedstrijddraaiboek. Het complete systeem wordt door PSV bediend en dat is echt uniek! Deze prachtige innovatie is wederom een bewijs van het ambitieniveau van PSV en Philips om ook buiten het veld zowel nationaal als internationaal toonaangevend te zijn.”

 

- Toon Gerbrands, Algemeen directeur PSV

ArenaExperience sportverlichting

De juiste verlichting is essentieel voor sportaccommodaties. Van kleinere professionele sportstadions tot grote multifunctionele locaties: ArenaExperience maakt het verschil tussen een gemiddeld wedstrijd en een echt spannend evenement.


Een duidelijk zicht op het veld helpt spelers topprestaties te leveren. Verblindingsvrije verlichting helpt camera's de actie vast te leggen en stelt toeschouwers in staat alles te zien. Architectuurverlichting versterkt de sfeer en trekt bezoekers aan, wat helpt inkomsten te genereren. Intelligente regelsystemen verlagen de operationele kosten.


Eenvoudig gezegd, veranderen de voordelen van ArenaExperience uw accommodatie in een amusementscentrum van wereldklasse.

Verlichtingssysteem voor patiëntenkamers
Buitensportstadion, verlicht met sportverlichting van Philips

Op het veld

 

Het speelveld is de plaats waar de magie plaatsvindt, maar het vereist een zorgvuldige verlichtingsbalans om het evenement voor iedereen prettig te maken. Te veel licht kan de spelers hinderen en te weinig maakt alles voor de toeschouwers moeilijk te zien.

 

ArenaVision LED schijnwerpers laten u de juiste verlichtingsniveaus kiezen voor elke gelegenheid, en fans zowel thuis als in de accommodatie een genoegen te doen. Knippervrije schijnwerpers maken het voor camera's mogelijk de actie vast te leggen voor slow-motion herhalingen. Lichtinstellingen veranderen onmiddellijk na een druk op de knop en scheppen de juiste sfeer voor live muziek en andere optredens.

Binnensportstadion, verlicht met sportverlichting van Philips

ArenaVision LED-schijnwerpers

 

Wees klaar voor een overweldigende sportervaring. ArenaVision LED-sportveldverlichting biedt een uitstekende visuele helderheid, effectief warmtebeheer en geruststellend lange levensduur.

 

De ArenaVision LED-schijnwerpers, die exclusief zijn ontworpen voor sportaccommodaties en multifunctionele verlichtingstoepassingen, kunnen met een druk op de knop gedimd, opnieuw geconfigureerd en in- en uitgeschakeld worden. Ze kunnen geïntegreerd worden met audiovisuele systemen voor geavanceerde verlichtingseffecten, en hun knippervrije prestaties maken slow-motion herhalingen van de camera's in HD-kwaliteit mogelijk.

Ontdek meer

Aantrekkelijke exterieurverlichting van de Friends Arena, Zweden, met Philips architectuurverlichting

In het stadion

 

Winkel- en horecaverlichting kunnen nieuwe kansen scheppen in het stadion. Trek bezoekers aan naar de winkels en vestig hun aandacht op de koopwaar om de verkoop te stimuleren. Voorzie de horecaruimten van een aangename verlichting die is afgestemd op de kleuren van de sponsor. Creëer de juiste sfeer voor persconferenties, vergaderingen en feesten.

 

Gevel- en architectuurverlichting kunnen verbonden worden met de sportveldverlichting om georkestreerde lichteffecten mogelijk te maken. Spannende visuals moedigen mensen aan langer in het stadion te blijven en met hun vrienden te praten over hun ervaringen.

Het Guangzhou Olympisch Stadion, verlicht met producten van Philips

Rondom het stadion

 

Met state-of-art verlichting kunt u geld besparen, de veiligheid verbeteren en spanning creëren zelfs nog voordat de gasten in de accommodatie binnenkomen. Zorg ervoor dat zij zich veilig voelen op de parkeerterreinen met heldere, energiebesparende LED-verlichting. Geleid hen van de snelweg naar het stadion met armaturen die weinig onderhoud vergen. Inspireer hen al vanaf verre, met LED gevelverlichting die uw accommodatie verandert in een herkenningspunt.

Nieuwe verlichting scoort een overwinning

Ghelamco Arena, stadion van KAA Gent

 

Om KAA Gent te helpen de top van hun divisie te bereiken, werd hun stadion met 20.000 plaatsen versierd met een baanbrekende LED gevelverlichting. Aan de buitenzijde van het gebouw creëren een half miljoen LED´s verbluffende lichteffecten met rimpels, overvloeiers, kleursequenties, stroboscoopeffecten en explosies.

Gerealiseerde projecten

Hoe kunnen we
u helpen met
onze diensten?

Philips biedt een compleet pakket end-to-end diensten dat u kan helpen met diverse taken en dat het risico voor uw investering minimaliseert. Onze diensten zijn afzonderlijk verkrijgbaar of kunnen gecombineerd worden om een maatwerkpakket samen te stellen, wat een gecoördineerde turnkey-oplossing garandeert.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief 

 

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws, producten en promoties.

 

Inschrijven nieuwsbrief