Meer merken van

  Livingprojects

  Logo van Livingprojects

  Maak kennis met de partner

   

  Bij Livingprojects komen klanten op de eerste plaats. Het ontwerpen, produceren, installeren en programmeren van lichtoplossingen is een integraal onderdeel van hun DNA. Hierin voldoen ze niet alleen aan de verwachtingen van hun klanten, maar overtreffen ze deze zelfs. Gedreven door lef en ondersteund door kennis stellen de jonge professionals van Livingprojects de creativiteit en verbeelding van hun klanten graag op de proef.

   

  Of het nu gaat om een lichtplan voor architectuur, horeca, winkels of de entertainmentindustrie, een subtiele witte verlichting of een overweldigende RGB-installatie, Livingprojects zal altijd met een briljante oplossing op de proppen komen.

   

  Een video over het samenwerkingsverband tussen Philips Lighting en Livingprojects
  Philips-pictogram voor Certified Value Added Partners

  Partnerniveau 

   

  Certified Value Added Partner

  Pictogram voor specialisatie van de partner

  Gespecialiseerd in

   

  Verlichting voor architectuur en entertainment

  Projecten

  Fletcher Hotel

  Amsterdam

   

  Het onlangs geopende Fletcher Hotel aan de A2 in Amsterdam is een opvallende verschijning, dankzij de gloednieuwe verlichtingsinstallatie. Na een uitgebreid ontwerpproces en diverse demonstraties installeerde Livingprojects 80 Philips Color Kinetics LED-armaturen als architectonische gevelverlichting. De maar liefst 60 meter hoge toren is in de verre omtrek zichtbaar en biedt een indrukwekkende aanblik in het landschap dat bekend staat om zijn vlakheid. Er staan maar weinig gebouwen in de omgeving die aan die hoogte kunnen tippen. Het is voor het eerst dat Fletcher Hotels een nieuw project van de grond af heeft gebouwd en door de locatie, direct naast de drukke A2 richting Amsterdam, is het gebouw een opvallend baken bij de toegang tot het 'Venetië van het Noorden'.

   

  Het aanzicht van het prachtig verlichte Fletcher Hotel, gezien vanaf de snelweg
  De volledig glazen gevel geeft het gebouw met zijn vele schermen en ronde ramen een opvallend, maar toch bescheiden uiterlijk en de architectuur van de nabijgelegen gebouwen wordt gereflecteerd in het cirkelvormige motief in het gevelpatroon van het hotel. Blauwe kleurschakeringen en donkere armaturen vormen een in het oog springende schil rond het gebouw en creëren een kleurenpalet dat de suggestie wekt dat de lucht weerspiegelt wordt in de façade van het gebouw. 's Nachts wordt het gebouw niet alleen gedeeltelijk verlicht door de oplichtende ramen van de hotelkamers, maar ook door de armaturen die tussen de gevelpanelen zijn geplaatst, waardoor het Fletcher Hotel tot lang na zonsondergang zichtbaar en herkenbaar blijft. Livingprojects was verantwoordelijk voor het ontwerp van de buitenverlichting. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het creëren van lichtoplossingen die tegelijkertijd milieuvriendelijk, duurzaam en energiezuinig zijn. Na voltooiing van de ontwerpfase en op basis van de testopstellingen in oktober 2012, concludeerde Livingprojects dat de Philips Color Kinetics eW Graze-armatuur het meest geschikt was voor het Fletcher Hotel en de dynamische uitstraling ervan. Deze smalle maar krachtige armatuur werd deels gekozen omdat die geen belemmering vormt voor de glazenwasinstallatie, die vrij op en neer langs het gebouw en over de armaturen moet kunnen bewegen. In totaal werden er 80 Philips Color Kinetics eW Graze-armaturen op gelijke afstand op het gebouw aangebracht, 40 onderaan en 40 bovenaan. De buitenste schil van het gebouw bestaat uit bedrukte glazen schermen die zijn bevestigd op een stevige, maar lichte binnengevel met geïntegreerde vaste ramen. De doorzichtige schil fungeert als geluidsisolatie voor het gebouw, een belangrijk voordeel omdat het gebouw vlakbij een drukke snelweg ligt.
  De voorkant van het Fletcher Hotel, met zijn indrukwekkende verlichting door Philips Lighting en Livingprojects

  Feedback van klanten

   

  De verlichte bogen van de Foodstrip waren het eerste project dat Livingprojects heeft gerealiseerd voor de Caransa Groep B.V. Livingprojects is verantwoordelijk voor het lichtontwerp, de installatie en de programmering van de dynamische LED-verlichting op de zestien enorme bogen over de fastfoodstraat. Na deze succesvolle samenwerking en dankzij hun jarenlange ervaring en uitgebreide kennis van de Color Kinetics-lijn, was de keus voor Livingprojects als partner voor het Fletcher Hotel snel gemaakt. Livingprojects sprong er opnieuw uit, ten opzichte van andere inzenders voor de aanbesteding, door een oplossing van hoogstaande kwaliteit met een zeer slimme verlichting te presenteren. Livingprojects heeft met zijn innovatieve lichtplan het uiterlijk van het Fletcher Hotel naar een hoger plan getild.

   

  Het team van Livingprojects staat bekend om de voortvarendheid waarmee ze elk project aanpakken. Met durf gaan ze de uitdagingen aan die deze projecten bieden en ze komen altijd met de juiste oplossing.

   

  Naast de expertise van het team, de kwaliteit van de producten en de professionaliteit waarmee projecten worden aangestuurd, biedt Livingprojects zijn klanten ook nog eens een uitmuntende service.”

   

  Ing. M.H.P Tervoort, directeur Caransa Groep B.V.

  Livingprojects zet een uniek podium neer voor Sensation, Amsterdam

  Sensation

  Amsterdam

   

  Amsterdam: Meer dan 40.000 extatische muziekliefhebbers keken vol verwondering naar de overweldigende lichtshow in de Arena. Geheel in overeenstemming met het verleidelijke thema 'Into the Wild' nam Sensation de toeschouwer mee tot diep in de jungle. Livingprojects ontwierp en produceerde de 300 lichtlianen die onderdeel zijn van de futuristische show. " De reactie van het publiek, wanneer iedereen helemaal uit zijn dak gaat, dat is waar je maanden op hebt gewacht," zegt Michael Sebregts, directeur van Livingprojects." Vanaf de eerste brainstormsessies in februari tot het eerste moment waarop de lichten aangaan heeft het team non-stop gewerkt om er zeker van te zijn dat de show op tijd klaar was.

   

  Om de lianen er echt uit te laten knallen, zijn er speciale LED-strings gemaakt van negen meter lange iColor Flex SLX Philips CK-strings. De LED's werden op verschillende afstanden van elkaar geplaatst om voor een natuurlijkere uitstraling te zorgen. Dankzij de slim ontworpen kabel kunnen de lianen niet alleen vrij aan het plafond worden gehangen, maar ook makkelijk en compact worden vervoerd. "Gedurende het hele proces houd je er rekening mee dat de show de wereld overgaat en dat het daarom noodzakelijk is dat alles, van transport tot installatie en aansturing, zo praktisch mogelijk wordt gemaakt. De grote uitdaging binnen het project was het netwerk. Er waren maar liefst 50.000 DMX-kanalen nodig om de lichtregelsystemen met de LED' te laten communiceren. Door speciale netwerkswitches te ontwikkelen, konden we het signaal door het enorme aantal kanalen laten lopen," vertelt Michael Sebregts. Na de wereldpremière van de 2013-editie in de Amsterdam ArenA heeft Sensation 'Into the Wild' nog 21 landen over de hele wereld aangedaan. "Onlangs hebben we 'Source of Light', het showelement van 2012 en de editie van 2008, nog teruggekregen voor revisie. We werken nu al jaren samen met Sensation, maar toch is het altijd weer spannend op het moment dat de lichten voor het eerst aangaan.

  Feedback van klanten

   

  Omdat Livingprojects nu al jaren de shows voor Sensation heeft verzorgd, zijn ze echte experts geworden in het waarmaken van onze verwachtingen binnen het budget dat we ervoor hebben uitgetrokken. Dankzij de ervaring en kennis die ze door de jaren heen hebben opgedaan, weten ze hoe ze een showelement geschikt kunnen maken voor een tour, zonder dat dit ten koste gaat van de intensiteit en kleuren van de LED's.

   

  Voor de show in 2013, Sensation Into the Wild, wilden we een Avatar-achtige jungle creëren. Om een extra dimensie aan het podium te geven, hadden we twinkelende lianen nodig die van het dak van het gebouw omlaag hangen. Nadat we dit idee aan de ontwerpers hadden uitgelegd, kwam het team met de perfecte lichtoplossing. Kortom, door de snelle ontwikkeling van LED-producten en de druk die het creatieve en ontwerpgedeelte van een show altijd met zich meebrengt, is het heel belangrijk voor Sensation om een betrouwbare en professionele partner zoals Livingprojects te hebben.

   

  Tom van den Houdt, technisch producer

  Neem contact op  met
  Livingprojects

  Meer informatie over het partnerprogramma

  Een lokale partner vinden

   

  Vind Value Added Partners in de buurt en kom met hen in contact om uw ideeën te delen.

   

  Een partner zoeken

   

   

  zoekkaart