Meer merken van

Gebouwen omvormen

tot bakens

Phoenix Kinderziekenhuis,
Arizona, VS


Ontdek hoe gekleurde interieurverlichting het Phoenix Kinderziekenhuis tot een aangenamere plek om te bezoeken maakt.

 

Een video over de mogelijkheden in het Phoenix Kinderziekenhuis

Alleen Philips Color Kinetics
had de kwaliteit,

het specialistische productenaanbod en de klantenservice die nodig waren om onze visie te realiseren."

 

- Scott Oldner, Scott Oldner Lighting Design

meisje met teddybeer

De uitdaging van de klant


Het Phoenix Kinderziekenhuis onderging een ingrijpende verbouwing. In het kader van een $ 538 miljoen kostende uitbreiding was het plan het gebouw te veranderen in een gastvrij baken dat vanuit alle richtingen te zien zou zijn. Binnen in het gebouw zocht het ziekenhuis naar een manier om bezoekers een vrolijke afleiding van de medische problemen te bieden.
De receptieruimte in het Phoenix-kinderziekenhuis, verlicht door Philips Lighting

De juiste verlichting 

 

Een ziekenhuis bezoeken is niet prettig voor kinderen en hun familie. Met dit in gedachten besloten de beleidsmakers van het ziekenhuis de interieurafwerking te gebruiken om patiënten af te leiden en te behagen. Het oorspronkelijke plan bestond uit een wandfontein binnen met echt water, maar in verband met de kosten was een alternatieve oplossing nodig. In plaats van echt water werden iColor Cove MX Powercore-armaturen gebruikt om op water lijkende effecten te creëren met verschillende tinten van blauw en aquamarijn.


Verder werd in de lobby en gangen verlichting geïnstalleerd voor het scheppen van een vrolijke sfeer. Dezelfde iColor Cove MX Powercore-lampen werden gebruikt voor het produceren van levendige kleuren die de sfeer in het ziekenhuis opvrolijken. Onnodig te zeggen dat dit totaal niet lijkt op de typische saaie ziekenhuisomgeving.


De buitenkant van het ziekenhuis kreeg dezelfde kleurrijke behandeling. Het idee was het gebouw om te vormen tot een baken van positiviteit, maar binnen de budgettaire en duurzaamheidseisen. iColor Accent Powercore werd gebruikt om de opvallende vinnen in de architectuur van het gebouw te accentueren met artistieke, bewegende kleurendisplays. Lange linten van licht hangen aan de voorkant van het gebouw naar beneden, waar ze samenkomen met de displays die in de lobbyruimte te zien zijn.


Het ziekenhuis vermaakt en kalmeert nu zowel de bezoekers als de patiënten met levendige kleuren en magische displays.

  • iColor Accent MX Powercore BCP495
    iColor Accent MX Powercore BCP495
    iColor Accent MX Powercore is een direct zichtbare lineaire LED-armatuur die ideaal geschikt is voor het realiseren van lange linten van kleur- en kleurveranderingseffecten. Variab...
  • iColor Cove MX Powercore LS421X
    iColor Cove MX Powercore LS421X
    De Philips iColor Cove MX Powercore LED -verlichtingsarmaturen met hoge intensiteit leveren nagenoeg eindeloze mogelijkheden om koven en accentruimten binnenshuis in te vullen met ...

Gerelateerde cases