Meer merken van

Onmiddellijk licht
in noodgevallen

Holbækziekenhuis, Denemarken

 

Ontdek hoe verlichting de spoedeisende hulp verbetert in het Holbækziekenhuis in Denemarken.

 Deze wachtkamer in het Holbækziekenhuis in Denemarken is door Philips verlicht met inbouwverlichting voor de gezondheidszorg

De lichtkwaliteit is
verbeterd,

en met LED´s is er licht op volledige sterkte zodra je de lampen inschakelt. Dit heeft een enorm effect, vooral in een ziekenhuis waar dingen vaak heel erg snel moeten gebeuren."

 

- Henrik Jørgensen, Elektricien, Holbækziekenhuis

 

Door Philips geleverde inbouwverlichting voor de gezondheidszorg wordt gebruikt in het Holbækziekenhuis in Denemarken

De uitdaging van de klant

 

Als centrum voor spoedeisende hulp moet het Holbækziekenhuis in een oogwenk klaar zijn om patiënten te behandelen. Het is een van de vier ziekenhuizen voor spoedeisende hulp in de regio Sjælland, ontvangt de klok rond patiënten voert vaak levensreddende behandelingen uit. Zou licht kunnen helpen het zorgniveau te verhogen en tegelijk energie te besparen?

De juiste verlichting 

 

Op een ziekenhuisafdeling voor spoedeisende hulp kunnen vertragingen in de behandeling het verschil tussen leven en dood betekenen. Met dat in gedachten was LED-verlichting met haar langere nuttige levensduur de perfecte aanvulling op de ziekenhuissystemen. Philips installeerde 25 CoreView LED-armaturen in het steriele centrum van het ziekenhuis, wat het zicht merkbaar verbeterde. “De verlichting is significant beter dan voorheen”, legt Steriel Assistent Helle Andersen uit. “Je kunt alles duidelijk zien; ik kan zelfs zonder bril lezen en het is werkelijk heel fijn dat je het licht kunt dimmen.”

 

Andere inbouwverlichting werd geïnstalleerd in de vorm van CoreView- en SmartForm-armaturen. Deze innovatieve armaturen leveren een duidelijk zicht voor het medisch personeel en zorgen voor aanzienlijke besparingen dankzij hun energie-efficiënte prestaties. In de operatiekamer zorgen intelligente regelsystemen ervoor dat het licht wordt gedimd en uiteindelijk uitgeschakeld als zij geen beweging detecteren, wat nog meer energie bespaart.

 

De anesthesieafdeling en operatiekamers werden voorzien van T5-buizen die de ruimte vullen met fris, helder licht dat bijdraagt aan de concentratie van het medisch personeel. Daarnaast verlaagt de nieuwe verlichting de energierekening van het ziekenhuis, en aangezien de T5-lampen 24.000 uur meegaan en de LED-lampen zelfs tot 50.000, kon het onderhoud drastisch verminderd worden.

 

“In de anesthesie- en operatieafdeling zijn de nieuwe verlichtingsoplossingen veel energiezuiniger dan de voorgaande, en de medewerkers zijn ook erg blij met de nieuwe verlichting omdat die patiëntvriendelijk is en niet verblindt.”


-Søren S. Stage-Madsen van Højager Belysning

 

Leer meer over onze systemen voor LED-verlichting voor ziekenhuizen en zorginstellingen.

  • Smartform LED BBS460
    Smartform LED BBS460
    De SmartForm inbouwreeks, die de voorkeur van Philips voor eenvoudige, duurzame oplossingen weerspiegelt, is nu verkrijgbaar met LED-technologie. Deze familie van veelzijdige modul...
  • PowerBalance gen2
    PowerBalance gen2
    Als het aankomt op het met LED-armaturen verlichten van een kantoorruimte zijn bedrijven gewoonlijk bereid te investeren in duurzaamheid, op voorwaarde dat de investering zich teru...

Storingsvrije
verlichting

Het team

Regio Sjælland

De klant

Højager Belysning A/S

Projectadviseur

Gerelateerde cases