Meer merken van

In het hart van de

patiëntenzorg

Duits Hartinstituut,
Berlijn, Duitsland


Ontdek hoe het Duitse Hartinstituut licht gebruikt om de zorg voor patiënten met een kritieke conditie te verbeteren.
Healwell - Duits Hartinstituut Berlijn

Het is uiterst
belangrijk

voor ons dat de patiënten in onze intensive care unit zich veilig, comfortabel en goed verzorgd voelen – zowel medisch als emotioneel. Het allesomvattende HealWell verlichtingsconcept van Philips schept daarvoor het optimale raamwerk."

 

- Prof. Dr. med. Dr. h.c. Roland Hetzer, Medisch Directeur, Duits Hartinstituut

Unieke dynamische sfeerverlichting in de patiëntenkamer door Philips
Vrouw loopt door een gang van het Duitse Hartinstituut in Berlijn die wordt verlicht met ziekenhuisverlichting van Philips

De uitdaging van de klant

 

Het Duits Hartinstituut in Berlijn is een levensreddende organisatie. Elk jaar voert het ongeveer 3000 openhartoperaties uit en meer dan 1500 andere chirurgische ingrepen. Met patiënten die vaak in een kritieke conditie verkeren, zocht het instituut naar een nieuwe manier om de zorg op de afdelingen te verbeteren.

De juiste verlichting 


De artsen in het Duitse Hartinstituut begrijpen het belang van licht. Toen in het pand een uitgebreide renovatie werd uitgevoerd, zocht men naar een modern, regelbaar verlichtingsconcept dat het herstel van de patiënten zou kunnen ondersteunen. Dit zou voor de medewerkers niet alleen de behandeling gemakkelijker maken, maar innovatieve verlichting heeft ook aangetoond een positief effect te hebben op stress, slaappatronen en hormoonproductie.

 

Philips HealWell werd onmiddellijk voorgeschreven. Dit verlichtingssysteem voor patiëntenkamers is ontworpen om de natuurlijke slaappatronen te ondersteunen door het nabootsen van de natuurlijke lichtpatronen buiten. Als patiënten worden opgenomen in een ziekenhuis hebben ze vaak slaapproblemen, en die kunnen een negatief effect hebben op hun gezondheid en stemming. HealWell helpt niet alleen hun slaappatronen normaal te houden, maar de lichttinten kunnen ook door de patiënt zelf aangepast worden en het systeem voldoet aan alle richtlijnen op het gebied van hygiëne.

 

In de ontspanningsruimte voor de patiënten is extra comfort afkomstig van luminous textiles. Deze leveren een voortdurend veranderende sfeer die kalmeert en ontspant en tevens het geluid dempt. De nieuwe verlichtingssystemen helpen het instituut een betere zorg voor de patiënten te leveren en een betere werksfeer voor de medewerkers. Precies wat de dokter voorschreef.


Elke patiënt kan ook het licht in zijn of haar kamer regelen met een afstandsbediening, door middel van voorkeursinstellingen voor de kleur. Dit geeft hen een beter gevoel van zeggenschap en welzijn.

HealWell

HealWell  

Luminous Textile

Luminous Textile

 

Verbeter het welzijn
met licht

Het team

Duits Hartinstituut, Berlijn, Duitsland

De klant

Prof. Roland Hetzer

De klant

Thomas Michael Höhn

De klant

MRBS Architekten Berlijn

Planning en Supervisie op locatie

IBP-Ingenieurbüro Pilz & Partner

Elektrisch specialist:

Philips Lighting, Juliane Lokat

Verlichtingsadviseur

Armin Mross

Projectmanagement

Gerelateerde cases