Meer merken van

Meer zien,

minder uitgeven

Palencia,

Spanje

 

Ontdek hoe een stad de leefbaarheid verbeterde en de onderhoudskosten, het energieverbruik en de CO₂-uitstoot verlaagde.

De straten van Palencia, verlicht in de nacht

IntelligentCity is een innovatieve

verlichtingsoplossing die in staat is de openbare verlichting te optimaliseren op gebieden als leefbaarheid, beveiliging, energie-efficiëntie en het verlagen van onderhoudskosten."
Een man en kind spelen kaart op straat in Palencia, verlicht door verlichting van Philips
Mensen maken ´s avonds een wandeling door de straten van Palencia die verlicht zijn door Philips Lighting

De uitdaging van de klant

 

Het netwerk van verouderde straatlantaarns in Palencia was duur en inefficiënt in gebruik, leverde een slechte kleurweergave en produceerde overvloedig CO₂. Hoewel het netwerk duidelijk een aderlating was voor de financiën van de stad, beschikt de gemeenteraad niet over het budget voor het renoveren van 11.000 straatlantaarns.

Philips verlichtte de stad Palencia

De juiste verlichting 

 

Zoekend naar een betaalbare oplossing wilde de gemeenteraad van Palencia de lampen vernieuwen via nutsbedrijf Clece. Terwijl het nutsbedrijf de initiële kosten voor de opwaardering voorschoot, wilde Palencia in staat zijn de investering terug te betalen door middel van de besparingen die de nieuwe lampen zouden opleveren.

 

Voor de initiële fase van de vernieuwing werden 3139 armaturen geïnstalleerd. Omdat er werd gekozen voor energie-efficiënte oplossingen, werden Luma LED´s gebruikt langs de hoofdstraten en lanen van de stad, terwijl Selenium LED´s werden geïnstalleerd in woonwijken en Villa LED´s werden toegevoegd in de oude wijk van de stad. De armaturen werden via Starsense RF regelknooppunten verbonden met de CityTouch regelsoftware, wat afstandsbediening per wijk van de verlichting mogelijk maakte.

 

Het maakt een verschil als dag en nacht. Een verlaagd energieverbruik betekent enorme economische en milieuvoordelen voor het gemeentebestuur, dat de lichtniveaus in verschillende wijken gemakkelijk kan regelen via CityTouch. De nieuwe armaturen leveren licht van hoge kwaliteit met een uitstekende kleurweergave, wat het gevoel van veiligheid en comfort versterkt. Daardoor is de leefbaarheid Palencia aanzienlijk verbeterd voor zowel bezoekers als inwoners.

  • Luma
    Luma
    Philips Luma is een straatverlichtingsarmatuur met hoge prestaties en een duidelijk ontwerp die een perfect gekoelde, pasklare oplossing biedt voor alle straten en wegen. De lichto...
  • Selenium LED
    Selenium LED
    Selenium LED is een economische wegverlichtingsarmatuur die meer dan 60% energiebesparing levert ten opzichte van conventionele oplossingen. Door de eenvoudige, ronde vorm valt de ...
CityTouch

CityTouch

Breng uw stad tot leven. Flexibele, dynamische regeling van uw openbare verlichting, met eenvoudige bediening.

Bekijk product

Opwaardering

sfeer

in de stad

Het team

Gemeente Palencia

De klant

Raquel López

Projectleiders - Philips

Gabriel Rubí

Projectleiders - Gemeentebestuur Palencia

Jaime Pontigo

Projectleiders - Clece

Gerelateerde cases