Meer merken van

Fietssnelweg
flexibel verlicht

Fietssnelweg,
Hengelo, Nederland


De fietssnelweg tussen Hengelo en Enschede is spaarzaam, slim en comfortabel verlicht met CityTouch en Starsense Wireless van Philips.
image1

We
wilden de

verlichtingssterkte van elk lichtpunt gemakkelijk kunnen aanpassen, ook als de verlichting al langere tijd in gebruik is. We kunnen opschalen bij incidenten, maar ook de sterkte verminderen wanneer die toch te hoog blijkt."

 

- Louis Fikkert, afdelingshoofd civieltechniek en Peter van Marle, vakspecialist

Janneke Oude Alink

De wens van de klant

 

Een ruim 55 kilometer lang fietspad met een breedte van vier meter strekt zich uit tussen Nijverdal en de grens met Duitsland bij Enschede. Voor het gedeelte tussen Hengelo en Enschede, dat langs het nieuwe, waterrijke natuurgebied Kristalbad loopt, zocht de gemeente Hengelo naar straatverlichting die lichtvervuiling beperkt, zonder afbreuk te doen aan veiligheid en comfort.

Peter van Marle

De juiste verlichting 

 

Gezien het duurzaamheidsbeleid van de gemeente Hengelo was dimbare verlichting gewenst. Op basis van ervaringen van andere gemeentes viel de keus op CityTouch in combinatie met Starsense Wireless. Daarmee kan ieder individueel lichtpunt vanaf een pc afzonderlijk worden aangestuurd via radio-frequente signalen. Zo kan heel precies aan de behoefte aan veilige en comfortabele verlichting worden voldaan. Ook de lichtvervuiling blijft beperkt. "We hebben lang niet zoveel licht nodig als we vaak kregen. Zeker na 11 uur ’s avonds kon het minder", zegt wethouder Milieu, Duurzaamheid en Beheer Janneke Oude Alink. "Het resultaat? Iedereen is trots. Dat geeft draagvlak om op meer plaatsen aan de slag te gaan."

Lees meer over onze verlichtingssystemen voor openbare ruimten.

city-touch-product-image

CityTouch

Optimaliseer gemakkelijk uw openbare verlichting in termen van leefbaarheid, energie-efficiëntie en vermindering van operationele kosten. U heeft dan altijd en overal controle over het lichtpark en de kosten die hiermee gepaard gaan.

Bekijk product

  • Iridium LED BGS451 Mini
    Iridium LED BGS451 Mini
    Iridium is een familie van straatverlichtingsarmaturen die wordt geleverd in drie verschillende afmetingen voor drie hoofdtoepassingen: woonwijken en kleinere straten, hoofdwegen e...

Gerelateerde cases