Meer merken van

Hoe LED-verlichting
extra duurzaam wordt

Goeree-Overflakkee
Nederland

 

Gemeente Goeree-Overflakkee realiseert extra energiebesparing door zuinige LED-verlichting slim te maken met CityTouch lichtmanagementsysteem.

Slimme verlichting in goeree overflakkee

Het gebruiksgemak
van CityTouch

is heel groot. Het is écht plug & play. Onderhoud en beheer zijn gemakkelijk geregeld. "

 

- Edwin van Balen, Beheerder Openbare verlichting gemeente Goeree-Overflakkee

CityTouch in Goeree

De uitdaging van de klantEnergieneutraal zijn in 2020. Dat is de ambitieuze doelstelling van de gemeente Goeree-Overflakkee. Toen de gemeente een aanbesteding uitschreef voor het onderhoud en beheer van de bestaande straatverlichting, waren ze dan ook gevoelig voor het advies van CityTec. "Ons plan bestaat uit het vervangen van alle 3500 conventionele armaturen, die tot 2024 op de vervangingslijst stonden, door energiezuinige LED-verlichting", zegt Marino Gelten, Regiomanager Zuid van CityTec. "Daarmee kan direct 40% energie worden bespaard." Maar dat was niet alles. Aanvullend werd geopperd om alle LED-armaturen aan te sluiten op een lichtmanagementsysteem. "Want dat biedt extra voordelen op het gebied van energiebesparing en  duurzaamheid." Waarom?
Slimme verlichting in goeree overflakkee

De juiste verlichting

 

"We werken al langer met het CityTouch lichtmanagementsysteem", zegt Edwin van Balen, Beheerder Openbare verlichting. "Maar het was niet vanzelfsprekend dat we deze 3500 nieuwe LED-armaturen hierop zouden aansluiten. We hebben opnieuw in de markt gekeken naar de beste oplossing - en kwamen toch weer bij CityTouch uit." Dat heeft volgens hem te maken met het grote gebruiksgemak. "Het is écht plug & play. Je hoeft bovendien geen abonnementskosten te betalen. Onderhoud en beheer zijn gemakkelijk geregeld." Wethouder Arend-Jan van der Vlugt van de gemeente Goeree-Overflakkee is blij dat deze aanbesteding zo goed uitwerkt. "Met energiezuinige LED-verlichting gekoppeld aan CityTouch besparen we veel extra energie. Onze gemeente wil graag koploper zijn op het gebied van duurzaamheid in Nederland. En deze slimme verlichting draagt daar zeker aan bij."
 

Wilt u weten van slimme verlichting voor uw gemeente kan betekenen? >

Gerelateerde cases