Meer merken van

Verfraaien van de
straten in de stad Næstved

Stadscentrum,
Næstved, Denemarken  

 

Ontdek hoe straatverlichting het stadscentrum van Næstved verfraait en tegelijk energie bespaart

 Het stadscentrum van Næstved, Denemarken, verlicht met de Metronomis LED

Het tijdloze ontwerp is
heel geschikt voor

een stadsomgeving, en LED´s bieden bovendien grote milieuvoordelen."


- Chief Executive Officer Bjarne Andreasen, NK-Vejlys A/S

Philips Metronomis LED straatlantaarns zijn een perfecte keuze voor de openbare verlichting in het stadscentrum van Næstved, Denemarken

De uitdaging van de klant

 

Toen de wijk Ringstedgade in het centrum van Næstved gerenoveerd werd, waren nieuwe straatlantaarns een prioriteit. Maar zou een milieuvriendelijke oplossing ook passen bij de fraaie oude gebouwen van de stad en bij de bestaande stadsverlichting?

De juiste verlichting

 

Er was een werkelijk flexibele armatuur nodig om aan alle eisen te kunnen voldoen. Metronomis LED paste perfect voor deze klus, met zijn eenvoudige, tijdloze ontwerp en zijn milieuvriendelijke prestaties. Metronomis vult de straten met warm, helder licht en is daardoor ideaal voor deze stedelijke situatie waar hij een veiliger omgeving creëert met een duidelijk zicht ´s nachts.

 

Na de installatie van de Metronomis LED´s waren we goed op weg naar een superieure facelift van de stad. Als aanvulling op de stedelijke hoofdverlichting installeerden we ook Amphilux LED´s in het plaveisel van de straten als geleiding. Deze duurzame inbouwspotlight is ideaal voor stedelijke situaties dankzij zijn lage energieverbruik en zijn waterdichte constructie. DecoScene LED´s werden gebruikt voor de architectuurverlichting van gebouwen en bomen, wat het aanzien van de omgeving verbetert vanuit een in de bodem verborgen behuizing.

 

De renovatie was in elk opzicht een succes. De keuze voor Metronomis LED voor de stadsverlichting betekent dat Næstved enorm profiteert van de lagere onderhoudskosten – de nuttige levensduur van LED´s bedraagt 70.000-120.000, in vergelijking met die van 12.000 uur van de voorgaande lampen. Daarnaast past het sobere uiterlijk van de straatlantaarns perfect bij de oude stijl van de omringende architectuur.

 

Vroege berekeningen tonen aan dat de nieuwe straatverlichting energiebesparingen van circa 60% opleveren in vergelijking met het oude systeem, en dit betekent dat de LED-technologie zowel kosten als CO₂-uitstoot verlaagt voor de stad.

Leer meer over LED-verlichting voor publieke ruimten

  • Metronomis LED BDS670
    Metronomis LED BDS670
    Metronomis LED is de eerste reeks paaltoparmaturen ter wereld die een palet van lichteffecten biedt waarmee aan projecten een unieke contextuele of esthetische touch verleend kan w...
  • AmphiLux inbouw BBD400/410/420
    AmphiLux inbouw BBD400/410/420
    De Amphilux spot is ontworpen voor het verfraaien van de buitenruimte door middel van architectuurverlichting. U kunt er een extra aangename sfeer mee creëren in bijvoorbeeld tuine...

Gerelateerde cases