Meer merken van

Licht kleurt beleving van
winkelpubliek

Gemeente Veghel, Nederland


Kleurrijke en dynamische verlichting van Philips heet bezoekers op hun route naar het winkelhart van Veghel op een unieke manier welkom.

Bekijk video
Professor Retail Cor Molenaar legt uit dat een binnenstad aantrekkelijker wordt door het prikkelen van de zintuigen. Licht vormt een belangrijk onderdeel, zoals 'Het Steegje' in Veghel laat zien.

In het masterplan
van Philips

worden licht en de bediening ervan slim ingezet om de beleving van mensen (letterlijk) te kleuren en looproutes te stimuleren. Prachtig voorbeeld is ‘Het Steegje’, dat nu een totaalbeleving van licht, geluid, groen en interactiviteit biedt.”

 

- Cor Molenaar, Professor Retail Erasmus Universiteit Rotterdam

Gemeente Veghel, Nederland
Gemeente Veghel, Nederland

De wens van de klant

 

Net als veel andere binnensteden kampt Veghel met leegstand van winkelpanden. Actie is geboden om het centrum aantrekkelijker te maken. Hoe? Door het winkelend publiek onder te dompelen in een totaalbeleving van licht, geluid, groenvoorziening en handige internettoepassingen.

 

Bekijk video

De juiste verlichting

 

'Veghel achter digitale stadsmuren', zo heet het ambitieuze plan om van het Veghelse winkelhart een belevingsgebied te maken. Bijzonder onderdeel daarvan is 'Het Steegje', een veelgekozen toegangsroute naar het centrum waar gevelverlichting en gerichte dynamische verlichting geïntegreerd zijn toegepast. Over een lengte van circa 40 meter is een gelijkmatig verdeeld iColor Flex LMX net met in totaal 2144 pixels gehangen, die afzonderlijk aan te sturen zijn en waarmee alle kleuren van de regenboog kunnen worden gecreëerd. Daarnaast zijn iW Graze QLX Powercore armaturen gebruikt voor het strijklicht langs de wanden. LED lichtlijnen die de groenvoorziening accentueren maken het plaatje compleet. Een totaalpakket dat letterlijk kleur geeft aan de beleving van bezoekers.

 

Leer meer over openbare verlichting van Philips

 • eColor Graze QLX Powercore BCS447
  eColor Graze QLX Powercore BCS447
  Tal van architecturele constructies vereisen een lineaire armatuur die in staat is meerdere etages te verlichten met gelijkmatig licht en een beperkt energieverbruik. Met de Philip...
  • Superieure lichtkwaliteit, consistentie en lichtopbrengst dankzij Philips Color Kinetics Optibin- en Chromasync-technologieën.
  • Eenvoudige installatie en lange productlengten mogelijk door Powercore-technologie.
  • Statische en dynamische verlichtingseffecten kunnen worden ontworpen, weergegeven en aangepast via regelaars van Philips Color Kinetics.
 • iColor Flex LMX gen2
  iColor Flex LMX gen2
  Als ontwerpers direct zichtbare RGB-accentverlichting van hoge helderheid nodig hebben of creatieve videodisplays met lage resolutie moeten ontwerpen, levert Philips iColor Flex LM...
  • Flexibele strengen passen bij nagenoeg elke architectuur.
  • Weergaloze flexibiliteit voor het aanpassen van aantallen lichtpunten en de onderlinge afstanden ervan.
  • Tweemaal hogere helderheid dan de vorige generatie bij hetzelfde vermogensniveau.

Gerelateerde cases