Meer merken van

Elk kunstwerk

duurzaam in de spotlight

Centraal Museum,
Utrecht

 

Vernieuwde Centraal Museum heeft primeur met StyliD PerfectBeam Philips museumspot.

Centraal Museum kunst

Deze verlichting
zorgt ervoor

dat de collectie op z'n allermooist wordt getoond.”


– Liesbeth Helmus, conservator Centraal Museum

Centraal Museum kunstwerken

De uitdaging van de klant

 

In het Centraal Musem vindt men sfeer even belangrijk als goed licht op de collectie. Met de Philips StyliD PerfectBeam kon het museum precies de kleurtemperatuur kiezen die bij hen past. Dat is prettig voor de bezoekers en het zorgt ervoor dat de collectie op z'n allermooist wordt getoond.

Älykäs, ohjattava ledivalaistus on ympäristö-ystävällisin ja energiatehokkain valaistusratkaisu. Oulussa tähän panostetaan tulevinakin vuosina.

De juiste verlichting

 

De PerfectBeam LED-spot biedt een ongekend hoge flexibiliteit op het gebied van bundelvrijheid, dankzij een zeer eenvoudig te gebruiken zoommechanisme (7 tot 43 graden) in combinatie met verwisselbare lenzen. Hierdoor is de Philips StyliD PerfectBeam bij uitstek geschikt voor wisselende tentoonstellingen en eventuele toekomstige veranderingen in de collectie, zodat het museum altijd verzekerd is van de beste verlichting.


Met deze museumspot bepaart het museum tot 80% op energie in vergelijking met halogeenverlichting. Dit past in het beleid van het museum, dat met het Golden Green Key Certificaat al laat zien dat zij Maatschappelijk verantwoord onderneemt. "We wilden voor de verlichting niet alleen de mooiste, maar ook de meest duurzame oplossing", zegt Marco Grob, directeur Centraal Museum. "Ik denk dat we hier uitstekend in geslaagd zijn."

StyliD PerfectBeam

 

StyliD PerfectBeam is speciaal ontwikkeld om toe te passen in musea. Het zorgt voor een perfecte balans tussen het presenteren en behoud van kunst en de noodzaak van lage onderhoudskosten en energie-efficiëntie. Het modulaire ontwerp, de variabele lichtbundels en geïntegreerde dimmers zorgen voor maximale flexibiliteit om in te springen bij wisselende tentoonstellingen en verlichtingsbehoeften; nu en in de toekomst.

 

Meer informatie

Ongekend flexibel,

80% energiebesparing

Het team

Centraal Museum

Klant

BeersNielsen

Lichtontwerp

Gerelateerde projecten