Meer merken van

Zo maken we een
reusachtige ruimte

duurzaam

Lidl Distributiecentrum,
Heerenveen, Nederland


Ontdek hoe LED magazijnverlichting het distributiecentrum van Lidl tot een lichtend voorbeeld van duurzaamheid maakt

 

Mensen wonen een presentatie bij in het magazijn van het Lidl distributiecentrum, dat is verlicht door Philips Lighting.

Dit distributiecentrum
weerspiegelt alles

waar Lidl voor staat: duurzaamheid, efficiency, en state-of-the-art logistiek en apparatuur. We zijn erin geslaagd het meest duurzame distributiecentrum van Nederland te bouwen.”

 

- Séverine van Tuyll van Serooskerken, Press Officer Lidl Nederland

Mensen zijn verbaasd over de duurzame verlichting in het magazijn van het Lidl distributiecentrum.

De uitdaging van de klant

 

Lidl is een van de grootste kruidenierketens van Europa. In Heerenveen opende het bedrijf een nieuw distributiecentrum dat 46.000 m² beslaat. Philips werd gevraagd een milieuvriendelijk verlichtingssysteem te leveren dat Lidl zou helpen nieuwe normen in duurzaamheid te stellen.

De juiste verlichting


Het distributiecentrum van Lidl is toonaangevend in duurzame constructie. Het gasvrije gebouw maakt gebruik van een opslagsysteem voor thermische energie die warmte rechtstreeks uit de bodem haalt. Ook maakt het gebruik van milieuvriendelijke koelmiddelen voor het koelen en vriezen van producten. Daarnaast minimaliseren drievoudige beglazing en isolatie de warmteverliezen, waardoor het gebouw uiterst energie-efficiënt is.

 

Om het geheel te completeren, was baanbrekend duurzame verlichting nodig. Het distributiecentrum werd daarom voorzien van Philips Maxos LED Industry, die zorgt voor een heldere en gastvrije sfeer. Verder werd het gebouw uitgerust met regelsystemen die aanwezigheidsdetectors gebruiken om de verlichting uit te schakelen in ruimten die leeg zijn. Er is ook een daglichtafhankelijk dimsysteem dat de lampen aanpast in overeenstemming met de hoeveelheid natuurlijk licht dat toetreedt tot het gebouw.


De energiezuinige lampen en slimme regelsystemen leiden tot een energiebesparing van 45% per jaar in vergelijking met traditionele fluorescentiebuizen. De nieuwe verlichting heeft geholpen het meest duurzame distributiecentrum van Nederland te realiseren.


Gedeeltelijk dankzij de energiezuinige verlichting ontving het Lidl distributiecentrum een 4-sterren BREEAM-NL-certificaat voor duurzaamheid. Het is het eerste gebouw in zijn soort waaraan dit indrukwekkende predicaat is toegekend.

 

Leer meer over LED bedrijfsverlichting van Philips 

 

 

  • Maxos LED Industry 4MX850
    Maxos LED Industry 4MX850
    De Maxos LED Industry is een verlichtingsoplossing met een korte terugverdientijd die tegelijk voldoet aan alle relevante normen voor supermarkten en industriële toepassingen. Voor...

Comfort realiseren
met licht

Het team

Lidl Nederland

De klant