Meer merken van

Creatieve geesten,
duidelijke visie

Pentagon Design,   

Helsinki, Finland  

 

Ontdek hoe Pentagon Design productieve werkruimten creëert met moderne kantoorverlichting 

Philips LED-kantoorverlichting in deze vergaderkamer van Pentagon Design helpt de creativiteit

Zowel bezoekers als gebruikers zijn
onder de indruk

van de verlichtingsoplossingen in de bedrijfsruimte. De verlichtingsarmaturen passen uitstekend bij de architectuurstijl van het gebouw. Ook vinden we dat de oplossingen erg gebruiksvriendelijk zijn dankzij hun flexibiliteit en eenvoud. Dit speciale designjaar is een stimulans voor onze creativiteit, maar het juiste licht is van wezenlijk belang voor het scheppen van belangstelling voor productaankopen."

 

- Anu Latvala, Pentagon Design

Medewerkers van Pentagon genieten oprecht van het licht dat zij hebben dankzij Philips LED-verlichting
De moderne kantoorverlichting van Philips verlicht de kantoren, vergaderkamers en ontspanningsruimten van Pentagon Design

De uitdaging van de klant

 

Pentagon Design weet heel wat van innovatie. Toen dit toonaangevende ontwerpbureau naar een nieuw pand verhuisde, wilde het een modern verlichtingssysteem dat de creativiteit kon ondersteunen. Kon Philips een oplossing leveren die medewerkers zou helpen effectief te spreken, denken en creëren?

De juiste verlichting

 

De nieuwe behuizing van Pentagon Design was een oude hoedenfabriek, die was gerenoveerd in het kader van de rol van Helsinki als World Design Capital in 2012. De grote open kantoorruimte met zijn hoog verheven plafonds bood tal van mogelijkheden voor het scheppen van een aangename werkruimte. De onderneming streefde naar een moderne kantoorverlichting die uiterst aanpasbaar zou zijn, zodat producten en ontwerpen altijd nauwkeurig geverifieerd kunnen worden.

 

eW Blast Powercore armaturen werden gekozen om de ruimten met de hoge plafonds tot leven te brengen. De kleurtemperatuur van 4000 K zorgt voor een smetteloos witte gloed die aansluit bij de oppervlakken, meubels en apparatuur in de ruimte. Boven de werkplekken werden Celino LED-armaturen in lijnen geschikt, wat de ruimte vult met een helder, verblindingsvrij licht. In de kleinere vergaderruimten werd voor LumiStone armaturen gekozen in verband met hun efficiënte prestaties en stijlvolle vormgeving.

 

De lampen worden bediend via DALI-regelaars waarmee de gebruikers het licht gemakkelijk kunnen dimmen. Het regelsysteem past de lampen ook automatisch aan in overeenstemming met hoeveel daglicht binnenvalt in het gebouw. Dit verzekert dat het kunstlicht niet meer wordt gebruikt dan nodig is, en dat er dus geen energie wordt verspild. In de grotere vergaderkamers kunnen gebruikers de helderheid en kleur van het licht met en druk op de knop regelen.

 

Het voltooide verlichtingsconcept combineert de eigen deskundigheid van Pentagon met grensverleggende innovatie die wordt geleverd door Philips Lighting.

Leer meer over LED-verlichting voor kantoren en bedrijven.

 • LumiStone SP520/522/524/526
  LumiStone SP520/522/524/526
  Om ruimten te creëren met een aangename en uitnodigende sfeer spelen armaturen met een aantrekkelijke vormgeving een belangrijke rol. LumiStone is een LED-pendelarmatuur bestaande ...
 • Celino LED BCS680
  Celino LED BCS680
  Celino is een complete armaturenreeks die de markttrend naar miniaturisatie en integratie in de architectuur weerspiegelt, en die tegelijk significante vooruitgang in optische pres...
 • eWBlast Powercore BCP473
  eWBlast Powercore BCP473
  eW Blast Powercore is een LED-verlichtingsarmatuur die een stroom van wit licht met hoge intensiteit produceert en daarbij minder energie verbruikt dan vergelijkbare armaturen die ...

Gerelateerde cases